Uppgifter: Khabib tillbaka – klar för ny titelfight!

✔ Avslöjar: Då återvänder obesegrade UFC-mästaren

Efter flera om och men verkar det äntligen stå klart när UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov återvänder för sin nästa fight. Datumet rapporteras bli den tolfte september, skriver brasilianska Combate.

Nurmagomedov, som har världstiteln i lättvikt, ska härnäst ta sig an interimmästaren Justin Gaethje – som vann det tillfälliga bältet mot Tony Ferguson.


LÄS MER: Khabib-agentens attack mot Conor McGregor

LÄS OCKSÅ: Förklaringen – därför går Conor McGregor i pension


Khabib vs Gaethje planeras som huvudmatch på UFC 253. Var galan äger rum är ännu oklart, men fler detaljer väntas spikas inom kort.

Khabib Nurmagomedov har vunnit 28 matcher i rad

Nurmagomedov är obesegrad som MMA-proffs med en makalös vinstsvit. Han har nämligen vunnit så många som 28 raka matcher – varav tolv i UFC.

“The Eagle” utsågs till lättviktens officiella mästare efter en poängvinst mot Al Iaquinta. Några månader senare försvarade han bältet via submission i en hatmatch mot rivalen Conor McGregor, innan han åkte på en avstängning på grund av storbråket som följde direkt efter fighten.

Sist vi såg Nurmagomedov tävla ströp han ut Dustin Poirer.

Så här såg det ut när Khabib Nurmagomedov (till höger) utmanades av Dustin Poirier (vänster) i sin senaste titelfight. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports

Den dominanta mästaren skulle ha mött Tony Ferguson på UFC 249, innan reserestriktioner på grund av coronapandemin satte stopp för den efterlängtade matchen. Khabib ersattes då av Gaethje som besegrade Ferguson via teknisk knockout. Därför blir nu Gaethje den som möter Nurmagomedov – istället för Ferguson som först planerat.

Gaethje har vunnit fyra matcher i rad via knockout eller TKO och anses av många vara en av UFC:s absolut mest spännande fighters.

Justin Gaethje besegrade Tony Ferguson i den femte ronden och utsågs därmed till tillfällig mästare i lättvikt. Nu får han chansen att vinna det officiella bältet. För att göra det måste han dock bli den första någonsin att besegra Khabib Nurmagomedov. Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports


RELATERAT: Dana White om Conor McGregors nästa fight: “Smartaste draget just nu …”


 

Kategorier
Justin GaethjeKhabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 253

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...