Khabib om Tony Ferguson: “Han är slut, han kommer aldrig att vara densamma”

✔ Khabib tror att matchen förändrade ALLT

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov tror att matchen mellan Tony Ferguson och Justin Gaethje kom att bli ett vägskäl för “El Cucuy” Ferguson.

Matchen som tog vid under UFC 249 den 9 maj slutade med en TKO-vinst för “The Highlight” Gaethje i femte ronden. Ferguson kom att ta väldigt mycket stryk under matchen och Khabib tror att han aldrig kommer att bli densamma.

 – Ingen kan vara densamma under en längre tid… ingen, sade Khabib till ESPN. Inte Tony Ferguson, inte Khabib, ingen… En dag så kommer någon att besegra dig och något kommer att hända. Gud ger inte all makt, reaktionsförmågor och den mentala för alltid.

– En dag kommer du att sänkas och hans dag har kommit. Det var i maj. Tony Fergusons tid är över. När han kommer tillbaka så kommer någon att besegra honom igen, det tror jag.

– När man tar stryk på det sättet så blir man aldrig densamma. Aldrig någonsin. Även om du är Tony Ferguson. Han tog alldeles för mycket skada.


Relaterat


Kommer Khabib och Ferguson någonsin att mötas?

Innan matchen mot Gaethje så hade Ferguson en vinstsvit på tolv raka och en inplanerad titelmatch mot Khabib. Nu är det osäkert om deras vägar någonsin kommer att korsas igen.

Skulle Khabib vinna mot Gaethje så kan “El Cucuy” få möjligheten att slåss om bältet igen. Men med största sannolikhet kommer Ferguson att behöva vinna ytterligare en match mot en topprankad motståndare.

Han matchades nyligen mot Dustin Poirier men den matchen föll igenom. Nu återstår namn som fjärderankade Dan Hooker eller sjätterankade Charles Oliveira i stoppskiktet av divisionen.

 

Vem vill du se Ferguson möta härnäst?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony Ferguson

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara