Khabibs pappa är död – blev 57 år gammal

✔ Avled efter lång tids kamp mot sjukdom

Khabib Nurmagomedovs pappa, Abdulmanap Nurmagomedov, har avlidit efter en lång tids kamp mot sjukdom.

LÄS MER: Kritiskt läge för Khabibs pappa – återigen i koma


Det rapporterar den ryska nyhetssajten Life. Enligt sajten ska Abdulmanap ha omkommit i samband med att han återhämtat sig från en stroke under intensiv vård.

Abdulmanap har varit mycket viktig för MMA-scenen i Ryssland, och även Ukraina. Bland annat har han spelat en stor roll för att öppna dörrar för dagestanska och tjetjenska MMA-fighters utveckling – något man ser bevis på idag, i form av en drös fighters som skördar stora framgångar i världens topporganisationer.

Abdulmanap ådrog sig en stroke efter ha drabbats av COVID-19 i maj. Efter dess genomgick han en hjärtoperation och hamnade i koma. Han vaknade för några veckor sedan, men har befunnit sig i kritiskt läge sedan dess.

Khabib Abdulmanap Nurmagomedov Foto USA TODAY Sports _ Twitter _ Instagram

I mitten: Khabib med sin pappa Adulmanap Nurmagomedov, som avled under fredagen. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports / Twitter / Instagram

Hyllningen: “Ett riktigt kampsportsgeni!”

Både UFC-bossen Dana White och Khabibs rival Conor McGregor skickade sina lyckönskningar till Abdulmanap tidigare under våren. Den irländske superstjärnan hyllade då Khabibs pappa för hans stora gärning som coach:

– Ett riktigt kamsportsgeni! Jag är väldigt ledsen över att höra de senaste nyheterna. Jag ber för familjen Nurmagomedov just nu.

LÄS OCKSÅ: Conor McGregors otippade meddelande till Khabib – om faderns koma

Abdulmanap Nurmagomedov blev 57 år gammal.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...