Khabibs pappa pekas ut som extremist – av UFC-legendaren

✔ Uttrycker sig islamofobiskt ✔ Säger sig vara Rysslands förste UFC-mästare

Den ryske UFC-legendaren Oleg Taktarov har hamnat i blåsväder. Taktarov ska nämligen ha uttryckt sig islamofobiskt mot Abdulmanap Nurmagomedov, pappa till den officiellt sett första ryske UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov.

Under en livechatt på Instagram fick Taktarov frågan om inte han bör anses vara den första ryske mästaren i UFC – istället för Khabib. Detta eftersom att Taktarov gick segrande ur UFC 6, som avgjordes för 25 år sedan.

Abdulmanap har tidigare påpekat att Taktarov rent tekniskt inte är en UFC-mästare, vilket legendaren bevisligen inte uppskattade, då han gick till attack under frågestunden:

– Om en Wahhabi från Tsumadinsky-området sa detta, varför ska ni andra dårar också ta upp det? frågar sig Taktarov (via Bloody Elbow) och fortsätter:

– Han själv (Abdulmanap, reds. anm.) har inte nämnt det igen men ändå fortsätter folk att härma honom som om de vore apor.

Tsumadinsky är det område som Nurmagomedov-familjen har sitt ursprung från. Med “Wahhabi” syftar Taktarov till Wahhabism, en fundamentalistisk riktning inom sunniislam.

“Var tvungen att vinna tre matcher på en kväll”

Även om Taktarov inte är en officiell UFC-mästare så vann han UFC 6, vilket var innan man hade hunnit införa bälten i organisationen. På den tiden anordnade man istället turneringar, där atleterna slogs flera gånger under en och samma gala.

– För att bli mästare under UFC 6 var jag tvungen att vinna tre matcher på en kväll, säger Taktarov och fortsätter:

–Viktskillnaden kunde vara enorm på den tiden. Jag kunde kliva in i buren på 90 kilo medan motståndaren vägde 120 kilo.

Kritiken mot Khabib: “Försiktiga gener”

Det är inte första gången som Taktarov går till attack mot Khabib och hans familj. I samband med lättviktsmästarens fight mot Conor McGregor, kallade Taktarov sin landsman för en “typisk bergsbo” med “försiktiga gener”.

Khabib och hans pappa svarade med att bjuda ned Taktarov till deras hemstad i Dagestan, för att spendera några dagar tillsammans med dem. UFC-legendaren besökte mycket riktigt Nurmagomedov-familjen, men menade efteråt att de var “falska”.

Abdulmanap reagerade på kritiken genom att skriva följande på Instagram:

– Man kan inte svara på en dåres förolämpningar. Han är trots allt precis just det, en dåre, menar Abdulmanap.

Ovan syns Khabib och hans pappa Abdulmanap tillsammans med Oleg Taktarov, i samband med UFC-legendarens besök i Dagestan.

Khabib Nurmagomedov var inplanerad att försvara sin titel mot Tony Ferguson, i vad som ansågs som “tidernas mest efterlängtade UFC-fight”. Däremot satte coronapandemin stopp för det mötet, vilket även har skjutit upp samtliga event på obestämd tid.

Kategorier
Senaste Nytt

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...