Khabib redo att gå vidare – efter stressen som mästare: “Vill leva mitt liv”

✔ Utmattad efter den stenhårda träningen! ✔ Längtar efter lugnet som fanns innan kändisskapet!

Det har nu gått fem månader sedan Khabib “The Eagle” Nurmagomedov valde att lägga handskarna på hyllan, och det ser ut som att han står fast vid sitt beslut.

Khabib är fortfarande den officiella lättviktsmästaren i UFC och under sin karriär har han samlat ihop ett otroligt matchfacit. Han har lyckats gå obesegrad genom hela sin karriär med en sensationell vinstsvit på 29 matcher inom MMA!

Med segrar över UFCs allra bästa atleter och stjärnor som Conor McGregor, Dustin Poirier och Justin Gaethje har Khabib tagit sig in i diskussionen om vem som är den bästa lättviktsmästaren genom tiderna.

“The Eagle” valde att pensionera sig efter sin vinst mot Gaethje i oktober föra året och har inte ångrat sig sedan dess. Trots flera försök från UFC-chefen Dana White att övertyga honom har det inte blivit intressant med en comeback för Khabibs del.

I en intervju öppnar han upp om den överväldigande stressen som medföljer i livet som mästare.

– Mitt liv i offentlighet är väldigt stressigt. Jag önskar att jag kunde leva mitt vanliga liv som jag gjorde för tio år sedan. Nu har jag mästarbälten från fajter jag vunnit.

– Jag förstod att kändisskap skulle medfölja men jag insåg inte hur tufft det skulle vara. Det har varit väldigt utmanande att leva på detta sätt och jag längtar efter lugnet som fanns innan jag blev känd!


HETAST JUST NU


Khabib: “Tiden får utvisa”

Det var inte bara stressen som en offentlig person som ledde till beslutet att pensionera sig. En annan faktor var den dagliga och stenhårda träningen som slet på honom.

– Varje dag vaknade jag upp och tränade både morgon och kväll. Min kropp var helt utmattad för att jag hade pressat den till gränsen.

– Nu vill jag leva ett liv där jag åtminstone kan få några timmars sömn innan lunchtid. Jag vill leva mitt liv och inte ägna 100 procent av min tid till sporten.

Även fast Khabib verkar ha stängt alla dörrar för en comeback avslutar han ändå med ett meddelande som ger hopp till fansen.

– Jag tror att tiden får utvisa om jag kommer tillbaka. Vi får se!

 

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...