Khabib säger emot Dana White – kan bli av med bältet

✅ UFC-bossen: "Då får vi hitta annan lösning"

Khabib Nurmagomedov är för närvarande avstängd efter skandalen på UFC 229, där han hoppade ur buren och gick till attack mot Conor McGregors lagkamrater. UFC-presidenten Dana White har varit tydlig med att han vill se Khabib återvända i september i år, då avstängningen upphör och ramadan är till ända.

Läs också: Khabibs känga – till Conor McGregor: “Finns bara en …”

Men Khabib har ett krav för att en comeback ska ske så tidigt under hösten – nämligen att hans lagkamrat Zubaira Tukhugovs avstängning hävs först. Tukhugov deltog också under bråket på UFC 229, och stängdes av längre än Khabib själv.

– Jag vill återvända i september. Men Zubaira Tukhugov är fortfarande avstängd, och jag tänker inte fightas förrän han är tillbaka. Jag var den som hoppade ur buren, och han borde inte få sota för mina gärningar, säger Khabib enligt RT.

UFC-bossen: “Får hitta annan lösning”

Ett sådant beslut kan dock bli kostsamt för den obesegrade dagestaniern. White har nämligen varit tydlig med att “man får hitta en annan lösning” om Khabib vägrar fightas i september.

– Han kommer tillbaka i september. Han är avstängd och fightas inte under ramadan. Det betyder att det blir september. Man kan inte sitta och vänta hur länge som helst när man har titeln. Det går inte. Om det är sant att han tänker vänta, så får vi komma på en annan lösning. Då får man börja kolla om det blir Conor McGregor eller Tony Ferguson eller någon av dem, säger White i ett nyligt avsnitt av UFC Unfiltered.

Khabib väntas möta vinnaren mellan Max Holloway och Dustin Poirier, som härnäst gör upp om lättviktens interimbälte i dagestanierns frånvaro.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...