Khabib ser pessimistiskt på Dustin Poiriers fortsatta UFC-karriär

✔ "Det händer när elden har brunnit ur"

Den före detta UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov tror att Dustin Poiriers bästa dagar kan vara bakom honom.

Poirier blev besegrad av lättviktsmästaren Charles Oliveira under UFC 269 tidigare i månaden. Trots en framgångsrik första rond för Poirier så kom Oliveira slutligen att vända matchen och fann avslutet i tredje ronden via submission.

Poirier har nu förlorat två titelmatcher då han även blev avslutad via submission av Khabib i september 2019. Efter förlusten mot Oliveira sade Poirier att han var osäker gällande sin fortsatta karriär, något som Khabib tror talar för att vi kan ha sett det bästa av “The Diamond”.

 – Det finns en eld, en hunger (hos en fighter) när man vill något väldigt mycket, sade Khabib under en presskonferens i Ryssland. Sedan kommer en tid när man fortfarande vill, men inte lika mycket. Det händer när elden har brunnit ut men det fortfarande finns siffror kvar på kontraktet. Man tänker, “Vänta nu, jag kan tjäna dessa pengar i en match.” Fighters har sådana tillfällen.

– Efter matchen sa [Poirier] att han måste tänka, behöver han det överhuvudtaget? Om sådana tankar kommer till honom betyder det att han kommer att vinna, men han kommer att både vinna och förlora, fortsatte Khabib. Han kommer inte att [kämpa] till slutet när det behövs. Ibland tittar man på en atlet och ser hur snabbt han förändras. Jag säger det till mina nära vänner, “Medan det finns tid bör du vara aktiv och fortsätta slåss.” Om du en gång ställt om tror jag inte att man går tillbaka. Jag tror att [Poirier] har ställt om.HETAST JUST NU


Vad väntar Dustin Poirier i UFC?

Poirier har varit osäker om sin fortsatta UFC-karriär men accepterade ändå en match mot publikfavoriten Nate Diaz i januari. Trots visat intresse från båda parter, fansen och UFC-chefen Dana White så har dock ingen match materialiserats.

Det är även mycket möjligt att vi inte längre kommer att få se Poirier tävla i lättviktsklassen framöver. “The Diamond” har sagt att han inte är intresserad av att gå ned till lättviktsklassen längre och att hans framtid kan komma att finnas i weltervikt istället.

Khabib har i sin tur satt sitt fokus på sin MMA-organisation Eagle FC som snart har USA-debut. Den forne UFC-mästaren pensionerade sig med ett obesegrat matchfacit på 29-0 och är vida ansedd att vara en av sportens främsta.

 

Håller du med Khabib om Poirier?

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...