Khabib Nurmagomedov (© Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports) Dana White Conor McGregor (© Steve Flynn-USA TODAY Sports)
Khabib Nurmagomedov (© Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports) Dana White Conor McGregor (© Steve Flynn-USA TODAY Sports)

Khabib slår ned Dana Whites kontroversiella planer: “Det är jag som bestämmer…”

✅ Mästaren tänker inte lyssna på UFC-bossen

UFCs lättviktsklass är i rörelse då divisionsmästaren Khabib Nurmagomedov just nu förbereder sig inför sin kommande titelmatch mot #1-rankade Tony Ferguson den 18 april 2020.

Även topprankade Conor McGregor och Donald Cerrone är klara för match, men trots att de befinner sig högt upp i ranking så vägrar Khabib att erkänna dem som rättmätiga utmanare.

UFC-bossen Dana White skapade nyligen ramaskri i MMA-världen när han avslöjade att McGregor kommer att få ännu en titelchans om han besegrar “Cowboy” Cerrone den 18 januari.

Khabib var en av många som reagerade starkt mot Whites uttalanden och i en frågestund med sina fans förklarade “The Eagle” varför:

– Jag tror att Cerrone har förlorat sju eller åtta av sina senaste tio matcher. [McGregor] är just nu på väg in i sitt fjärde år utan vinster, sade Khabib.

Det är som i knatteligan, det gör ingen skillnad vem som vinner.Dana White bekräftar: Conor McGregor får returmatch mot Khabib ifall…Dana Whites uttalanden förvånade Khabib

McGregor match mot Cerrone kommer att vara hans första på över ett år och “The Notorious” har inte tävlat sedan han blev utstrypt av Khabib i oktober 2018. McGregor har i tillägg inte vunnit en MMA-match sedan han besegrade Eddie Alvarez i 2016.

Inte nog med det, Khabib tycker att Whites uttalanden om McGregor är extra förvånande då hans match mot Cerrone kommer att hållas i weltervikt:

– Jag är förvånad över att Dana White säger att det kommer bli en returmatch mellan mig och Conor, om han nu besegrar Cerrone och jag vinner över Ferguson.

Det är jag som bestämmer vem jag kommer att möta härnäst. Om [McGregor] vill utmana mig måste han först gå ned till lättvikt och sedan vinna tio matcher i rad, precis som jag gjorde.

Då kan vi överväga en returmatch.

Det är inte bara McGregor som haft en svacka i sin karriär på senaste.

“Cowboy” Cerrone har förlorat två i rad och har sex förluster i sina senaste tio matcher (inte sju eller åtta som Khabib påstod).

Konstigt nog så är McGregor fortfarande rankad över exempelvis Justin Gaethje som vunnit tre i rad via TKO/KO och tävlat sju gånger sedan “The Notorious” tog hem sin senaste vinst.

 

Vad tycker du om Khabibs uttalanden?

 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara