Khabib Nurmagomedov köper MMA-organisation för miljonbelopp

✔ "Jag har ett erbjudande till Dana White"

Khabib Nurmagomedov har inte legat på latsidan sedan hans senaste vinst och chockbesked. “The Eagle” besegrade Justin Gaethje under UFC 254 den 24 oktober och kom sedan överraskande nog att pensionera sig från sporten.

Den obesegrade kämpen från Dagestan har just nu tjugonio raka vinster men står inför en oklar framtid gällande sin karriär.

Vad som dock står klart är att Khabib utforskar andra områden. I veckan utannonserade han nämligen att han är igång med sin egen organisation: Eagle Fighting Championship (EFC).

Khabib köpte organisationen Gorilla Fighting Championship för 1 miljon dollar (ca. 8,5 miljoner kronor) och döpte om företaget.


Hetast just nu


Khabib hoppas på samarbete med UFC

Tanken är att EFC ska fungera som en så kallad feeder-organisation till UFC. Det betyder att fighters som gör bra ifrån sig i EFC med enkelhet ska kunna gå till UFC, samma upplägg som exempelvis engelska Cage Warriors (CW) eller Invicta FC.

 – Det är ingen hemlighet att alla vill till UFC. Andra organisationer vill att deras fighters ska stanna. Det vill inte jag. Jag vill att EFC ska bli en startplatta till de internationella scenerna i världen.

Khabib hoppas även på ett samarbete mellan EFC och UFC streaming-tjänst UFC Fight Pass.

 – Jag har ett erbjudande till Dana White, sade Khabib under en presskonferens där han utannonserade EFC. Jag vill få till ett kontrakt med UFC Fight Pass för att kunna visa EFC där.

Enligt vissa källor är ett samarbete i stort sett färdigt mellan EFC och UFC Fight Pass men ännu har inget blivit utannonserat.

Den 4 december höll EFC sitt första event där de bland annat krönte två mästare: fjäderviktsmästaren Rasul Magomedov och lättviktsmästaren Mehdi Dakaev.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara