Khabib tar parti med fängslade ex-mästaren: “Skulle ha gjort samma sak”

✔ Före detta tungviktsmästaren riskerar livstids fängelse för skottlossningen i februari! ✔ Khabib sympatiserar med Velasquez: ""Man måste skydda sin familj!"

UFC-stjärnan Khabib Nurmagomedov uttrycker stort stöd och sympati för sin fängslade vän och lagkamrat Cain Velasquez.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 3
Odds 12.00
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

I slutet av februari greps Velasquez efter att han skjutit mot en man som står anklagad för övergrepp mot fighterns fyraåriga son. Velasquez skottskadade dock en annan man och står nu åtalad för bland annat mordförsök. Velasquez, som är tvåfaldig UFC-mästare i tungvikt, har suttit bakom lås och bom sedan händelsen och har vid två tillfällen nekats borgen.


Läs mer: Forne UFC-mästaren nekad borgen: “Ingen respekt för människoliv”


Den forne UFC-mästaren Velasquez har fått stort stöd från både fans och fighters, och i kölvattnet av skottlossningen startades bland annat #FreeCain-rörelsen. Bland de som öppet uttryckt sitt stöd finner vi bland annat UFC-chefen Dana White, Velasquez tränare Javier Mendez, welterviktsmästaren Kamaru Usman och den forne dubbelmästaren Daniel Cormier. Mendez och Cormier har också varit närvarande i rättssalen.

Även UFC-stjärnan Khabib har visat sitt stöd för Velasquez och luftar nu sina tankar om sin vän och träningspartner. Khabib och Velasquez är båda del av American Kickboxing Academy (AKA) i San Jose, Kalifornien.

– Igår pratade jag med vår tränare, sade Khabib Nurmagomedov i en intervju med TMZ Sport. Jag frågade honom om det fanns någon chans eller om det var möjligt att besöka honom i fängelset? I Ryssland kan man besöka och träffa vem som helst. Men jag frågade eftersom jag inte kan lagen här i USA. Jag vill verkligen åka och träffa honom. Om ett par dagar kommer jag att vara i San Jose. Jag vill gå och träffa honom, skaka hans hand och ge honom bra energi.


paul-bender-cain-velasquez-shooting-injury

Paul Bender blev skottskadad av Cain Velasquez. Bender är styvfar till den person som står misstänkt för att ha förgripit sig på UFC-stjärnans barn. Foto: Patrick Steinfield, Benders advokat


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov: “Man måste skydda sin familj”

Cain Velasquez står åtalad för totalt tio punkter som alla kan landa honom långa fängelsestraff. Skulle den forne UFC-mästaren dömas skyldig till mordförsök kan han komma att få upp till livstids fängelse och sedan ytterligare tid för de andra åtalspunkterna.

Khabib Nurmagomedov är frustrerad över situationen med Velasquez, speciellt med tanke på att mannen som står anklagad för övergrepp fortfarande går fri.

– Vem som helst i världen som har självrespekt–som älskar sin familj–skulle ha gjort samma sak, fortsatte Khabib. Kom igen, ingen tänker på juridik eller något när det handlar om ens familj. Man måste skydda sin familj.

– Det här är inte rättvist att (Velasquez) sitter i fängelset och den andra killen är ute. Vad händer med den andra killen? Sätt den killen i fängelse också! Han är farligare för folk än Cain Velasquez.

Både Khabib och Velasquez är pensionerade från sporten men spenderade mycket tid tillsammans när de var aktiva UFC-fighters. Khabib säger att han känner Velasquez väl och går i god för att den fängslade UFC-stjärnan inte är en dålig människa.

– [Velasquez] är 40 år gammal och aldrig i sitt liv har han haft problem med folk, ute eller på gymmet. Han är den mest respektfulla kille jag någonsin sett i mitt liv. Jag tränade med honom i mer än 10 år. Jag känner hans familj. Alla älskar Cain. Det här handlar om hans barn. Jag förstår inte. Okej, sätt honom i fängelse, men den andra killen då? Han är farligare än Cain. Cain är farlig för en kille, men den andra killen är farlig för alla. Jag förstår inte.

 

Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 3

 

12.00 gånger pengarna

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Cain VelasquezKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Sverigeoddsen – UFC Vegas 61

OKT. 1: UFC Vegas 61

UFC Fight Night: Dern vs. YanODDSSPELBOLAG
Ilir Latifi Rond 13.40
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 27.00
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 312.00
Ilir Latifi via Submission10.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...