Tony Fergusons hemliga plan ska stoppa Khabib: “Ingen vet om det”

✔ "Khabib är helgalen - men ..."

Den 18 april i år är det dags för Tony Ferguson att äntligen få möta den obesegrade mästaren Khabib Nurmagomedov i en kamp om lättviktsbältet. Detta när UFC 249: Khabib vs. Ferguson går av stapeln i Brooklyn.

De båda topplättviktarna har bokats in för att mötas inte mindre än fyra gånger tidigare – men matcherna har varje gång fått ställas in av diverse anledningar.

Läs mer: Galna träningen – så här förbereder sig Tony Ferguson för Khabib-matchen

Nu avslöjar Fergusons grapplingtränare Eddie Bravo att man har ett flertal ess i rockärmen förberedda för den ofta så överlägsne dagestaniern.

– Det här kan jag lova – vi har alla sorters möjliga landminor och fällor som väntar på honom. Vi vet var han vill ta fighten, och det kommer finnas alla möjliga fällor där, och ingen vet om det, säger Bravo under det senaste avsnittet av Fight Companion med Joe Rogan.

KhabibTony Ferguson UFC MMA UFC 249

Från vänster: Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson. Foton: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

“Killen är helgalen – men …”

Bravo är noga med att understryka med att han har full respekt för Khabib, som vid en vinst mot Ferguson skulle utöka sitt professionella record till 29-0.

Läs också: Khabib avslöjar planen för Tony Ferguson: “Extra hårt”

Däremot menar han att Ferguson är tillräckligt mångsidig för att hantera “The Eagle” – och bli ny lättviktsmästare. Det vore i sådana fall hans trettonde raka seger i divisionen.

– Jag har respekt för Khabib – en miljon procent – den killen är helgalen. Men Tony har så många vapen. Han kan vara den som har mest vapen i UFC:s historia, menar Bravo.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara