Khabib träffar före detta UFC-ägaren – ger hopp till fansen om comeback!

✔ Khabib är fortfarande UFC:s lättviktsmästare - men kommer han någonsin tillbaka?

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov pensionerade sig från sporten efter en submission-vinst i oktober 2020. Den obesegrade kämpen från Dagestan anses vara en av de främsta MMA-utövarna genom tiderna.

Därför kom det som en chock för fansen när 32-åringen lade handskarna på hyllan. Anledningen var att han lovat sin mamma att sluta tävla, allt efter att hans pappa och tränare Abdulmanap Nurmagomedov tragiskt gått bort i fjol.

Khabib “The Eagle” har dock inte blivit av med sin titel och är fortfarande mästare i en av UFC:s mest talangfulla divisioner. UFC-chefen Dana White har själv sagt att han försöker övertala Khabib att komma tillbaka, men att alla försök varit fruktlösa.

I sitt senaste inlägg på Twitter så gav dock Khabib en strimma av hopp till sina miljoner av fans. På en bild poserar han med före detta UFC-ägaren Lorenzo Fertitta.

 – Det var trevligt att träffa dig Lorenzo, skrev Khabib. [Dana White,] skicka din plats.


MISSA INTE


Kommer Khabib att återvända till UFC?

Vad betyder det att Khabib träffar Fertitta?

Det behöver självklart inte betyda något mer än att det är två bekanta som träffas och umgås. Men å andra sidan kom Fertitta att spela en väsentlig roll när han fortfarande ägde UFC.

Medan White har gjort sig ett namn som en något brysk förhandlare så var Fertitta mer känd som den lugna och sansade av de två. Tillsammans med Frank Fertitta byggde dem upp UFC till den MMA-gigant den är idag och Lorenzo var involverad i organisationens alla led, däribland kontakt med fighters.

I mitten av 2016 såldes dock UFC till WME–IMG, numera känt som Endeavor. Det betyder att Lorenzo inte längre är direkt kopplad till UFC, men det hindrar dock inte honom från att medla mellan exempelvis Khabib och White.

Är detta ett steg i rätt riktning för alla som vill se Khabib tävla igen? Det är för tidigt för att säga och det mesta tyder på att Khabib inte ämnar att komma tillbaka.

Skulle han dock göra en retur så kan det bli i en av MMA-världens allra största matcher.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara