Khabib tycker att Tony Ferguson ska lägga handskarna på hyllan!

✔ "Berätta för mig hur han kan göra en comeback?"

Den forne UFC-mästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov tror inte att Tony “El Cucuy” Ferguson kan vända på sin karriär och vill se att han lägger handskarna på hyllan.

Ferguson är inne i en svacka med tre förluster i rad och blev i alla matcherna dominerad i buren om man lyssnar på Khabib. Dock har “El Cucuy” till sitt försvar endast förlorat mot topprankande UFC-atleter den senaste tiden och innehar fortfarande en ranking i toppen på en sjätteplats i lättviktsdivisionen.

På grund av hur Fergusons senaste framträdanden utspelat sig och den mängd skada han mottagit samt hans ålder tycker Khabib att det är läge för “El Cucuy” att gå i pension.

– Han är 38 år gammal, berätta för mig hur han kan göra en comeback, sade Khabib till RT Sport under en presskonferens. Ferguson blev dominerad i hans tre senaste matcher.

– Olika stilar, en striker, en grappler, Beneil Dariush, Charles Oliveira, Justin Gaethje, alla dominerade honom både ståendes och på mattan.

– När du är 38 år gammal behöver man dra i bromsarna och ha folk runtomkring sig som kan berätta för en att man åldras och behöver sluta.HETAST JUST NU


Khabib vs. Ferguson är matchen som aldrig blev av!

UFC försökte få till ett möte mellan “The Eagle” och Ferguson flera gånger. Men vid alla tillfällena som en match de två emellan blev inbokad var det någon som drog sig ur.

Det senaste försöket var i april 2020 när det såg ut som att de två äntligen skulle få möta varandra i buren. Men på grund av pandemin ställdes matchen in efter att Khabib gått ut på sociala medier och informerat om att han inte tänkte resa under en pågående global pandemi.

UFC-chefen Dana White gick efteråt ut och sa att han var intresserad av att försöka få till matchen en sjätte gång. Men efter att Khabib valt att lämna sporten är det inte sannolikt att vi någonsin får se de två tävla mot varandra.

 

Tycker du att Tony Ferguson ska gå i pension?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...