UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov. Foto: MMAnytt. TIll höger: Gazprom Arena, St Petersburg.

Khabib i förhandlingar med UFC – om match på jättearena

✅ Stjärnans önskan: "Är 80 % säker ..."

Khabib Nurmagomedov stod nyligen för ett övertygande försvar av sin lättviktstitel. Detta då han besegrade utmanaren Dustin Poirier på UFC 242 i Abu Dhabi.

Läs mer: Så länge kommer Khabib att fortsätta fightas

Nu hoppas världsstjärnan få gå match på hemmaplan i Ryssland då han försvarar titeln härnäst. Enligt Khabib själv håller man just nu på att förhandla med UFC om just det.

Man har också siktat in sig på Gazprom Arena i St. Petersburg, en arena som tar upp emot 80 000 besökare och där taket kan stängas.

– Förhandlingarna med UFC fortsätter. Jag vill verkligen fightas i Ryssland. Det skulle inte fungera på en liten arena, men i St Petersburg finns det en arena som tar 75 000 (Gazprom Arena, reds. anm.), där skulle jag kunna fightas, säger Khabib till ryska kanal 1.

“Är 80 % säker”

Mycket talar för att Khabib kommer att ta sig an världsettan Tony Ferguson i sin nästa fight, och den obesegrade dagestaniern själv verkar minst sagt hoppfull om att få den fighten i hemlandet.

– Jag vill verkligen fightas i Ryssland härnäst, och jag är 80 % säker på att jag kommer göra det, avslutar Khabib.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara