Khabib vägrar gå titelmatch mot vinnaren av McGregor vs Poirier ifall…

✔ "Dustin visar sin svaghet"

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov tänker inte ge ytterligare en titelchans åt varken Conor McGregor eller Dustin Poirier ifall de går matchen i welter- eller mellanvikt.

McGregor vs. Poirier är planerad att ta vid i början av nästa år, men det har diskuterats öppet om vilken viktklass matchen kommer att köras i.

I en intervju med TSN så avslöjade divisionsmästaren “The Eagle” Nurmagomedov att han är öppen för att möta vinnaren, men att kravet är att mötet tar vid i lättvikt.

 – De måste slåss i lättvikt, sa Nurmagomedov till TSN. Om de slåss i weltervikt eller mellanvikt så kommer de inte att slåss om nästa titelmatch. Om du vill slåss för chansen att senare slåss om bältet så måste du köra i lättvikt.

– Hur tänker de egentligen? Vadå, ska jag säga: ”OK, jag är mästare i lättvikt men låt mig köra i weltervikt istället. Låt mig köra mot Justin Gaethje i weltervikt.” Det är samma sak. Om du vill slåss om titeln i lättvikt så måste du väga in i lättviktsklassen.


Relaterat


Khabib är besviken på Poirier

Khabib håller just nu på att förbereda sig inför en titelmatch mot Gaethje som kommer ta vid under helgens UFC 254. Med ett obesegrat matchfacit i en av organisationens mest talangfulla divisioner så finns det ingen brist på värdiga motståndare.

Det verkar dock som att Khabib satt sikte på vinnaren av McGregor och Poirier 2.

“The Eagle” har tidigare visat mycket respekt för Poirier men det skeppet håller på att vända. Khabib tycker att Poirier visat sig vara en kappvändare i sina samtal med McGregor.

 – Jag förstår inte varför Dustin visar sin svaghet, sa Khabib. Det här är bara min åsikt. Man måste säga något.

– Okay, de bad honom att slåss och Conor sa: ”Jag ska donera pengar till dig.” Då sa han, “Ja, ja, ja, var som helst!” Men Dustin är en lättviktsfighter. Han tävlar inte i weltervikt. Om han vill kämpa om titeln härnäst så måste han väga in och slåss i lättviktsklassen, Det är min åsikt. Vi får se.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara