LÖSNINGEN: Så kan Khabib vs Ferguson räddas

✔ Speciella undantaget

Under den förra veckan stoppades all internationell flygtrafik till och från Ryssland med anledning av coronakrisen. Detta innebär att UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov är fast i landet, och därmed inte kommer att kunna genomföra sitt efterlängtade titelförsvar mot Tony Ferguson, som skulle ha ägt rum på UFC 249 den 18 april.

Men nu menar den ryska myndigheten för flygtrafik att Khabib trots allt kan få lämna landet – och att supermatchen mot Ferguson därmed kan räddas.

Relaterat: Khabib vs Ferguson kan flyttas – till Kongo

Enligt myndigheten kan Khabib få ett speciellt tillstånd som gör det möjligt för honom att lämna landet trots de restriktioner som råder.

– Om Khabib ska tillåtas flyga ut från Ryssland och åka till USA i ett privatjet behöver han ett speciellt tillstånd, meddelar myndigheten enligt ryska Sport Express.

Kan leda till “separata problem” för Khabib

Men skulle “The Eagle” lyda myndighetens råd kan han dock få svårigheter med att ta sig tillbaka till Ryssland.

– Det finns för närvarande inga restriktioner för att flyga affärsflyg från Ryssland. Det finns däremot restriktioner för flyg som anländer till landet. Khabib kan däremot få separata problem med att återvända, tillägger myndigheten.

Läs också: Joe Rogans GALNA förslag – för att rädda Khabib vs Ferguson

UFC håller för närvarande på att leta efter en ersättare för Khabib. Den som ska vara närmast till hands för tillfället är lättviktsstjärnan Justin Gaethje, som ska ha blivit erbjuden matchen mot Ferguson i dagarna.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara