Khabibs känslomässiga avsked från UFC: “Jag hoppas ni förstår mig”

✔ "Ni har förändrat många liv för alltid"

Khabib Nurmagomedov är officiellt pensionerad från sporten och lämnar ifrån sig den lättviktstiteln som han haft sedan april 2018.

Bältet kommer dock inte att vara vakant särskilt länge då en titelmatch i lättvikt redan bokats in. Topprankade Charles Oliveira och Michael Chandler kommer den 15 maj att göra upp om bältet och vinnaren kommer att bli krönt organisationens elfte lättviktsmästare.

Khabib tog till sociala medier för att tacka sitt team och fans efter att pensionen blivit officiell. Speciellt UFC-chefen Dana White fick sig ett känslomässigt meddelande där Khabib bland annat nämnde sin avlidna far Abdulmanap Nurmagomedov som gick bort i fjol.

– Det var en bra middag med några fantastiska människor, skrev Khabib till sina miljoner av fans. Dana White, tack så mycket min bror och tack till hela UFC-teamet för möjligheten att bevisa vad jag kan. Ni har förändrat många liv för alltid på grund av denna sport.

– Dana, jag kommer aldrig att glömma din inställning till mig. Min far glömde det inte och mina söner kommer att komma ihåg dig. Idag hade vi en riktig konversation mellan riktiga män.

– Ett tack till alla team, mina sparring-partners och alla fans. Jag hoppas att ni accepterar mitt beslut och förstår mig.RELATERAT


Vad väntar Khabib Nurmagomedov?

Trots att Khabib nu lämnat ifrån sig titeln så är det långt ifrån det sista vi kommer att få se från “The Eagle”. Den dagestanska kämpen är ägare av en egen MMA-organisation som kommer agera plattform för stigande talanger som vill ta sig till UFC.

Khabib är också tränare och hjälper bland annat topprankade UFC-fightern Islam Makhachev att ta sig till toppen. Khabibs yngre kusin Umar Nurmagomedov har också ett UFC-kontrakt och gjorde i januari framgångsrik debut i organisationen.

Med största sannolikhet kommer den före detta mästaren att fortsätta ha mycket inflytande inom UFC, men inte längre som aktiv fighter.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara