Khabibs kommentarer om Jose Aldo får Conor McGregor att gå i taket!

✔ McGregor tar Aldo i starkt försvar: "Allt du gör nu är att prata som jävla bitch"

I december 2015 levererade Conor McGregor en av MMA-världens mest ikoniska avslut då han knockade UFC-legendaren Jose Aldo på tretton sekunder.

Matchen hade föranletts av hånfullt trashtalk från McGregor där han gick loss på den brasilianska mästaren. Nu, över fem och ett halvt år senare så tar McGregor sin forne motståndare i starkt försvar efter att Khabib Nurmagomedov kritiserat honom.

Det var under en presskonferens som Khabib blev tillfrågad om Aldos senaste match mot Pedro Munhoz den sjätte augusti.

Aldo vann matchen via enhälligt domslut och hyllades unisont för en av karriärens mest imponerande insatser. Han har sedan slutet av 2019 tävlat i bantamviktsklassen och blåst nytt liv i sin karriär.

Khabib var dock inte imponerad och vände det hela till att även kritisera McGregor.

 — Han fick stryk när han slogs mot Petr [Yan], eller hur? sade Khabib. En kille vinner en match och alla börjar prata. När Conor mötte “Cowboy” såg han ut som ett lejon. Men när han mötte starkare motståndare såg han ut som en rädd kyckling. Att möta toppfighters visar ens värde.

— Låt [Aldo] slåss mot Petr på samma sätt […] Då kan vi säga om han är på sin topp igen. Ni såg vad han gjorde. Han stängde ner och väntade på att domaren skulle stoppa matchen. Det visar att du inte är på din topp. Om du blir träffad och du är vid medvetande och inte försvarar dig själv, då kallar jag dessa fighters för affärsmän. De kommer för att tjäna pengar.

Khabibs kommentarer togs inte emot med öppna armar av MMA-fans. Många ansåg att var en orättvis sågning och hans meriter i buren. Aldo hade dessutom nyligen gjort det klart att han inte tillhör dem som slåss för främst pengars skull, något han kallade för “förnedrande”.HETAST JUST NU


Conor McGregor kommer till Aldos försvar

En av dem som reagerade starkt på Khabibs kritik av Aldo var Conor McGregor. På Twitter kommenterade han klippet där Khabib pratade om Aldo och gick loss på sin ärkerival.

 — Håller den där killen fortfarande på att prata? Ännu en presskonferens? skrev McGregor i numera raderade meddelanden. Du sket på dig [inför matcher] mot Cerrone under hela din karriär. Tre gångar drog du dig ur matcher mot honom. Din far, må gud välsigna hans själ, kunde inte tro sina ögon när jag besegrade Cerrone. Du är respektlös mot Cerrone och nu Aldo också? Du sprang iväg. Håll käften!

— Ännu en presskonferens? Haha, för vad? Du gör en massa ingenting. Du och Cerrone var inbokade för att mötas sedan långt tillbaka och du hade aldrig modet att göra det. Du sprang iväg och allt du gör nu är att prata som jävla bitch. Aldo är hundra gånger den fighter du är och någonsin kommer att vara.

Khabib och Cerrone var inbokade att mötas under UFC 178 och UFC 187 i september 2014 och maj 2015. “The Eagle” Nurmagomedov drog sig ur båda gångerna på grund av skador.

Det är inte första gången som McGregor hyllat Aldo. När han besegrade Munhoz tweetade McGregor: “Jose Aldo är en äkta legend” och när Aldo besegrade Jeremy Stephens i juli 2018 skrev McGregor: “Jag är verkligen glad för hans skull”.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...