Nurmagomedov stryper motståndaren medvetslös i UFC-debuten!

✔ Briljant prestation från den yngre Nurmagomedov-kusinen

I den andra matchen på UFC Fight Island 8 gjorde bantamviktaren Umar Nurmagomedov UFC-debut – yngre kusin till Khabib Nurmagomedov. Den yngre Nurmagomedov-kusinen äntrade UFC med elva raka segrar och ställdes mot M-1-mästaren Sergey Morozov från Kazakstan.

Med UFCs lättviktsmästare i hörnan använde Nurmagomedov en kombination av striking och grappling för att kontrollera Morozov. Nurmagomedov var dock märkvärt bekväm på fötterna, och fick in flera fina slag blandade med nertagningsförsök. I den andra ronden fick ryssen in en fantastisk nertagning, och väl på marken höll han skoningslös toppkontroll som påminde om sin äldre kusins fightingstil.

Så småningom tog Nurmagomedov Morozovs rygg och kopplade en rear naked choke som satt så hårt att kazakstaniern inte hann klappa ut i tid – och blev medvetslös.

Morozov vaknade till kort därefter, relativt oskadd. Khabib såg medvetet lättad ut efter att ha sett sin kusin säkra sin första seger i UFC och agerade tolk i vinstintervjun efteråt.


HETAST JUST NU


Ännu en obesegrad Nurmagomedov

Likt sin kusin Khabib byggde Umar Nurmagomedov upp ett fläckfritt matchfacit sedan sin proffsdebut i december 2016. Han tävlade mest i ryska Fight Nights Global, men gick även en match i PFL där han besegrade Sidemar Honorio via domslut.

Nu har Nurmagomedov ett matchfacit på 13-0 med sju avslut, varav fem av dem har kommit via rear naked choke. Majoriteten av hans segrar har kommit via submission, men oftast har fin striking varit det som lett till avslutet.

Nurmagomedov spås en ljus framtid, något som UFC-debuten understryker. Nu återstår det att se om han kan uppnå samma rekordhöjder som Khabib.

 

Vem borde Umar Nurmagomedov möta härnäst?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara