Khabibs kusin varnar Khamzat Chimaev: “Var försiktig med dina ord”

✔ "Nu, efter att ha blivit berömd, ser jag att du har förändrats"

Läget mellan Khamzat Chimaev och team Nurmagomedov framstår som spänt. Nyligen gjorde den svensk-tjetjenske stjärnan Khamzat ett otippat uttalande där han sa att han kunde “slita isär” legendaren Khabib Nurmagomedov. Nu höjer Khabibs kusin Abubakar Nurmagomedov ett varningsfinger mot Khamzat.

Det var under en livesändning på Instagram som den kontroversiella och kritiserade tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov uttryckte sig negativt om Khabib. Det var minst sagt otippat eftersom Khabib och Kadyrov haft en stark, respektfull relation tidigare. Det var lika otippat att Khamzat, som otidigare hyst beundran för Khabib, valde att uttrycka sig som han gjorde.

— Vi sliter honom itu om han vill, skrev Khamzat på ryska när Kadyrov pratade om Khabib.

Nu har Abubakar Nurmagomedov tagit till sociala medier för att ge Khamzat svar på tal.

– Jag ser att du snabbt bytte dina skor, skrev Abubakar på sociala medier, översatt via Google Translate. Efter att du flyttade till Sverige skrev du en klagan mot din egna Tjetjenska republik att du höll på att kränkas, du fick dokument för att säkra ett gott liv i Sverige. Men nu, efter att ha blivit berömd, ser jag att du har förändrats. Nu kommer du tillbaka och bor i Tjetjenien och allt är bra med dig. Jag är glad för din skull. Förlora inte denna komfortzonen.

– För inte alltför länge sedan i USA satt du vid samma bord som oss och åt, tränade på samma gym, gick till samma moské och kallade oss bröder, fortsatte Abubakar. Och nu skriver du att du ska slita sönder någon. Ja, jag håller med, alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Men var försiktig med dina ord.


HETAST JUST NU


Båda tävlar i samma division

Hittills har Khamzat samlat radat upp tre imponerande segrar via avslut i UFC. Han skulle ha mött tredjerankade welterviktaren Leon Edwards i December 2020 men matchen sköts fram ett flertal gånger innan den ställdes in på grund av covid.

Khamzat har tävlat i både weltervikt och mellanvikt under sin karriär. Även om majoriteten av hans matcher i UFC har skett i mellanviktsklassen var hans största möjlighet hittills i weltervikt.

Abubakar har tävlat i weltervikt sedan december 2013. Han ställdes mot tysken David Zawada i sin första match i UFC och förlorad på submission i den första ronden.

Sedan dess har dock Abubakar återvänt till vinstkolumnen med en poängseger över Jared Gooden på UFC 260 i mars 2021.

Tror du Abubakar Nurmagomedov och Khamzat kan reparera relationen?

 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara