Här golvas “The Mauler” – av Khamzat Chimaev

✔ Kontroversiella videon får internet att reagera

Efter två supervinster i världens största MMA-organisation har Stockholmsfightern Khamzat Chimaev, 26, blivit en av de mest omtalade UFC-talangerna på senare tid. Idag tror många att stjärnskottet kan gå hela vägen till UFC-bältet – trots att han hittills bara har vunnit åtta proffsmatcher.

En som länge talat högt om Chimaev är klubbkamraten Alexander “The Mauler” Gustafsson. Den svenske MMA-legendaren sparras nämligen ofta med Chimaev på stjärnklubben Allstars Training Center – trots att Gustafsson är omkring 20 kilo tyngre.


LÄS MER: Gustafsson förutspådde Khamzats succé: “Alltid vetat om det”

LÄS OCKSÅ: The Mauler om Sveriges främsta MMA-talang: “Är en Khabib 2.0”


I januari fick vi också en liten inblick i hur sparringronderna kan se ut (via Instagram):

“Khamzat Chimaev hittade precis ett sätt att stoppa mig…”

Kort efter videoklippet ovan publicerades även ett annat inlägg – där Chimaev golvar Gustafsson med en spark som nu fått internet att reagera.

– Tio ronder med vargen Khamzat Chimaev, jäklar vad han är tuff! OCH han hittade precis ett sätt att stoppa mig… skämtar Alexander Gustafsson i videoinläggets medföljande text.

Flera månader senare har videon börjat cirkulera på nätet, bland annat genom en artikel på SPORTbible som kallar klippet för “kontroversiellt”.

Frågan som ställs är om sparken träffar skrevet – eller levern.

– Jag skulle säga att det är en skrevspark, vanligtvis är det en liten fördröjd reaktion med levern också. Men jag kan ha fel, skriver UFC-fightern Stevie Ray.


SE ÄVEN: Khamzat Chimaevs läskiga varning: “Jag är UFC …”


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Alexander GustafssonKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...