Foto: BRAVE / Stefan Romare-MMAnytt

KLART: Monstertalangen går titelmatch på hemmaplan!

✅ Tar sig an welterviktsmästaren i Solnahallen

I veckan kunde MMAnytt avslöja att BRAVE kommer till Sverige. Den mellanöstern-baserade organisationen har inlett ett samarbete med den svenska uppstickargalan AK Fighting Championship.

Detta rapporterades exklusivt av MMAnytt tidigare under året.

De två organisationerna kommer att anordna en gala tillsammans den 18:e april i Solnahallen i Stockholm. Tidigare spekulerades det i att Allstars-talangen Khamzat “Borz” Chimaev skulle gå en titelmatch mot welterviktsmästaren Jarrah Hussein Al-Silawi.

Nu är titelfighten bekräftad och matchen förväntas bli kvällens huvudevenemang.

View this post on Instagram

Джарра пусть Победит Сильнейший!!!!!!!!!!!!🤜🤛 Берзлой (Волки) если не трудно поставьте Лайк!!!♦️подписываемся♦️ #khamzat_chimaev#chimaev_khamzat#зубайратухугов#юсуфраисов#borz#mma#альбертдураев#aca#забитмагомедшарипов#футбол#chempion#ufc#zubairatukhugov#bellator#zabitmagomedsharipov#чимаевхамзат#алибагов#boxing#бетербиев#za_kadyrova_95eng#всенаматч#адамяндиев#aca#тайсумов#боец#yusufraisov#новости#bravecf

A post shared by БОРЗ__WOLF🇷🇺🇸🇪 (@chimaev_khamzat) on

Chimaev är obesegrad i sin MMA-karriär med sex raka vinster – där samtliga har kommit via avslut. Senast besegrade han Mzwandile Hlongwa via submission på BRAVE CF 27 – där Al-Silawi återerövrade sin titel mot Abdoul Abdouraguimov.

“Borz” har på senare tid fått mycket exponering även internationellt. Bland annat tog han plats bland Europas hetaste talanger på MMAFighting. Han omnämns även på MMAnytt som det främsta svenska framtidsnamnet just nu.

I omröstningen i samma artikel ligger Chimaev i skrivande stund på andra plats med 25% av rösterna. På första plats ligger Andreas “Bane” Gustafsson med 27%.

Blir Khamzat Chimaev BRAVE-mästare i april?

Denna artikel publicerades den 18:e januari 13.42

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara