Khamzat Chimaev DOMINERAR i UFC-debuten – vinner i andra ronden!

✔ Otrolig prestation i svenska supertalangens första UFC-match

Under onsdagsnatten fick vi se när den svenska supertalangen Khamzat Chimaev gjorde sin UFC-debut. Detta då han tog sig an rutinerade John Phillips på UFC Fight Night: Kattar vs. Ige i Abu Dhabi.

LÄS MER: “The Mauler” om Sveriges främsta MMA-talang: “Är en Khabib 2.0”


Chimaev stod också för en otroligt imponerade insats mot veteranen – som han avslutade via submission tidigt i den andra ronden.

Via Twitter:

Svensken inledde den första ronden med en riktigt fin hög spark och en snabb nedtagning, varpå han oavbrutet utdelade brutal ground and pound på walesaren i form av slag och armbågar. Phillips var riktigt blodig och överlevde med nöd och näppe den första ronden.

– Det här är dominans, det är det verkligen, sade UFC-kommentatorn och tidigare mästaren Michael Bisping under den första ronden.

Det tog sedan inte länge för Chimaev att ta ned Phillips i den andra ronden innan han snabbt låste in en fin d’arce choke för segern. (Se avslutet i spelaren ovan)

Enligt de officiella siffrorna fick Chimaev in 124 slag under matchens gång – jämfört med walesarens två.

Khamzat Chimaev pratade med Dana White efter matchen

Det svenska stjärnskottet från Allstars Gym i Stockholm är därmed fortsatt obesegrad, och utökade sitt record till 7-0. Chimaev, som är 26 år gammal, har vunnit samtliga av dessa matcher via avslut.

LÄS OCKSÅ: UFC Fight Night: Kattar vs. Ige – Matchkort, Tider och Info

– Om den här killen inte var på er radar innan så bör han vara det nu, sade UFC-kommentatorn Jon Anik efter matchen.

– Den där killen har en ljus framtid, fyllde Michael Bisping i.

Khamzat Chimaev syntes också prata med UFC-bossen Dana White matchen, och berättade i intervjun efteråt att han gärna skulle ta en till match på “Fight Island”.

– Jag kommer att bli UFC-mästare i weltervikt. Jag kommer vara här på Fight Island tills Alexander Gustafssons match, så om han (Dana White, reds. anm.) har några fler matcher här fightas jag gärna igen, sade Chimaev efter matchen.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara