“Låt mig möta Khamzat!”

✔ Han är fightern som "ingen vill möta" - utmanar nu svenske supertalangen!

Den svenske supertalangen Khamzat Chimaev ska i helgen gå sin tredje UFC-fight. Detta när han tar sig an den betydligt mer rutinerade amerikanen Gerald Meerschaert på en gala i Las Vegas.

Nu verkar det också finnas en frivillig ersättare som står redo, ifall Meerschaert skulle dra sig ur.


LÄS MER: UFC Vegas 11 med Khamzat Chimaev – Matchkort, Tider och Info

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev har ett meddelande till de svenska fansen


Khamzat utmanas nämligen av obesegrade Impa Kasanganay. Han befinner sig själv i Las Vegas och säger sig vara villig att hoppa in vid behov.

– Chimaev, jag respekterar dig så mycket. Du är en riktig krigare och jag älskar att du alltid är villig att fightas. Du är alltid redo att ta en fight och jag är precis likadan. Jag skulle väldigt gärna ta den matchen. Vi är båda 8-0 som proffs och jag vet att han inte oroar sig över sitt record – han är mer inställd på att vara en krigare och det är därför jag är här. Så låt mig mig möta Chimaev, Meerschart eller vem som helst! Ni är båda grymma fighters och jag kommer stanna i Vegas hela veckan, säger Impa Kasanganay till The Schmo.

Khamzat planeras möta Demian Maia

Kasanganay har av UFC-chefen Dana White beskrivits som fightern “ingen vill möta”. Efter ett par tre inställda matcher på mindre galor fick han chansen att visa vad han gick för i Dana White’s Contender Series, och erhöll till slut ett UFC-kontrakt genom två raka vinster i serien.

“Tshilobo”, som Kanangasay kallas för, har precis som Khamzat ett obesegrat record på 8-0. Man kan dock lugnt säga att det är supersvensken som gjort störst avtryck i MMA-världen hittills.

Khamzat har också andra planer efter matchen mot Meerschaert. I november väntas han nämligen möta världssjuan Demian Maia i Las Vegas, då i weltervikt (77,1 kilo) till skillnad från helgens möte som går i mellanvikt (83,9 kilo).

RELATERAT: Här bjuder svenske UFC-talangen hemlös man på mat


SE ÄVEN: Gustafsson förutspådde Khamzats succé: “Alltid vetat om det”


 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...