“Sveriges Khabib” klar för UFC!

✔ Monstertalangen debuterar nästa vecka

Den obesegrade supertalangen Khamzat Chimaev, 26, har utsetts till Sveriges hetaste MMA-talang och jämförts med UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov.

Nu får han äntligen visa vad han går för mot världstoppen. Efter sex spektakulära vinster som proffs är han nämligen klar för UFC, enligt källor nära situationen.


LÄS MER: The Mauler om Sveriges hetaste MMA-talang: “Är en Khabib 2.0”

LÄS OCKSÅ: Här är MMA-Sveriges 7 hetaste framtidsnamn just nu


Chimaev hoppar in på kort varsel mot walesaren John Philips redan nästa vecka. Matchen går i mellanvikt (83,9 kilo) och avgörs på UFC:s så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi onsdagen den 15 juli.

Kontrakt är ännu inte påskrivna, men matchen är enligt källor verbalt överenskommen.

Khamzat Chimaev är 6-0 som MMA-proffs. Han anses vara Sveriges största MMA-talang och ett av Europas hetaste framtidsnamn just nu. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Khamzat Chimaev en “Khabib 2.0” – enligt Alexander Gustafsson

Chimaev representerar den svenska stjärnklubben Allstars Training Center och tränar bland annat med Sveriges största MMA-stjärna: Alexander  Gustafsson. Trots att “The Mauler” är tungviktare så går de ofta tuffa sparringronder mot varandra på gymmet.

I en exklusiv intervju kallades Chimaev för en “Khabib 2.0” av Gustafsson.

– Han bor på gymmet – han vet inget annat, han gör inget annat. Det är en otroligt sympatisk kille, Trevlig, jordnära – men också ett fysiskt fenomen. Han är en otrolig talang och kommer garanterat gå hela vägen, det är jag helt jävla säker på, sa Alexander Gustafsson om Khamzat Chimaev.

– Det är en Khabib 2.0, alla dagar i veckan. Hans brottning är helt otrolig. Och inte bara det, han sätter ihop det väldigt bra, han slår hårt, har otroligt fina kombinationer, bra boxning, bra sparkar – en ung kille som har gett allt, som ger allt och som tränar mer än någon annan hos oss. Han har blivit en komplett MMA-fighter, fortsatte “The Mauler” i samma intervju.


RELATERAT: Monstertalangen skriver på för Khabib-agenten: “En ära”


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara