Monstertalangen skriver på för Khabib-agenten: “En ära”

✔ Sveriges nästa superstjärna - enligt "The Mauler" ✔ Klar för stjärnagenturen ✔ Välkomnas av UFC-mästaren

Svensk MMA kryllar av spännande framtidsnamn. Både unga stjärnskott på A-klasscenen och nyblivna proffs, men också mer etablerade fighters som knackar på dörren till UFC och de större MMA-organisationerna. Ett namn som dock sticker ut från mängden just nu är utan tvekan monstertalangen Khamzat Chimaev, 26.

Chimaev tränar på Stockholmsklubben Allstars Training Center tillsammans med namn som den svenske legendaren och flerfaldige UFC-titelutmanaren Alexander “The Mauler” Gustafsson. De båda sparras ofta trots att Chimaev väger betydligt mindre, och Gustafsson har själv kallat den “tjetjenske vikingen” för Sveriges nästa superstjärna.


LÄS MER: Alexander Gustafsson: Han blir Sveriges nästa stora MMA-stjärna

LÄS OCKSÅ: Khabib-agentens attack mot Conor McGregor


Med brutala avslut i varenda proffsmatch har Chimaev börjat uppmärksammas allt mer – inte bara i Sverige, utan även internationellt. MMAnytt listade Chimaev som Sveriges hetaste framtidsnamn i januari, och ungefär samtidigt omnämndes han även som ett av Europas främsta stjärnskott av MMA Fighting.

Det finns till och med många som är helt övertygade om att Chimaev kommer vinna en världstitel i UFC – att det bara är en tidsfråga.

Khamzat Chimaev får samma manager som Khabib Nurmagomedov

Chimaevs framfart och dominans på MMA-scenen har också noterats av den amerikanska stjärnagenturen Dominance MMA Management. Stjärnmanagern Ali Abdelaziz har enligt uppgifter till MMAnytt länge haft ögonen på Chimaev, och nyligen lät han meddela att de två nu ingår ett samarbete.

– Jag vill välkomna den här unga vargen Khamzat Chimaev till teamet. Den här unga mannen har en ljus framtid och det kommer bli en ära att få vara en del av hans karriär, skriver Ali Abdelaziz i ett inlägg på Instagram, när han i fredags meddelade nyheten.

– Välkommen till Dominance MMA Khamzat Chimaev! skriver den tidigare UFC-dubbelmästaren Henry Cejudo, som också representeras av samma agentur, i kommentarsfältet.

– Nästa mästare utan tvekan, kommenterar träningskamraten Arman Popal från Allstars Training Center.

Abdelaziz har blivit något av en kontroversiell figur i MMA-världen, med många rykten runt sitt namn. Vad som inte går att förneka är dock att han är en otroligt framgångsrik manager som har förtroendet av en stor skara toppnamn från UFC. Han är mest känd som manager åt den obesegrade UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov, men representerar också flera andra stjärnor så som interimmästaren Justin Gaethje, welterviktsmästaren Kamaru Usman, titelutmanaren Gilbert Burns, ex-mästaren Frankie Edgar och även den svenska tungviktaren Ilir Latifi för att nämna några.

Att nu dela manager med så många stora UFC-profiler kan mycket väl bli fördelaktigt för Chimaev, som själv vill ta sig till UFC.

Khamzat Chimaev (till höger) anses vara Sveriges främsta MMA-talang i dagsläget. Nu representeras han av samma management som UFC-superstjärnan Khabib Nurmagomedov (till vänster). Foto: [email protected] / Brave Combat Federation

“Tillsammans är vi starka och vi kommer nå toppen”

Chimaev har redan svenske Majdi Shammas som sin manager, och det är inget som förändras av kontraktsskrivningen. Deras samarbete kommer att fortsätta – även om Chimaev nu får utökad representation.

I ett separat inlägg reagerar Chimaev själv på det nya samarbetet med Abdelaziz.

– Jag vill tacka Ali och Dominance för förtroendet och för att de ger mig chansen. Jag vill också tacka mina coacher och träningskamrater och min familj Allstars gym. Vidare vill jag tacka min broder och manager Majdi Shammas som hjälper mig med allt. Tillsammans är vi starka och vi kommer att nå toppen, skriver Khamzat Chimaev på Instagram.

Chimaev var senast aktuell på Brave CF 27 i oktober där han ströp ut den då obesegrade Mzwandile Hlongwa från Sydafrika. Segern ledde till en fight om världstiteln i den internationella organisationen, som skulle ha skett på svensk mark i våras. Titelmatchen ställdes dock in när Braves Sverigedebut tvingades skjutas upp på grund av coronapandemin.


RELATERAT: Här är MMA-Sveriges 7 hetaste framtidsnamn just nu


 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara