KLART: Khamzat möter UFC-världstrean!

✔ Svenske superstjärnan bokad för STOR huvudmatch!

Den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev är en av sportens allra hetaste fighters efter tre spektakulära vinster på kort tid. Nu står det klart att vi äntligen kommer att få se honom mäta sig mot den absoluta världstoppen.

Chimaev har nämligen bokats för att möta den topp tre-rankade welterviktaren Leon Edwards. Matchen blir huvudfighten på en UFC-gala i Las Vegas den 19 december och bokas därmed för fem ronder. Det bekräftar insatta källor för MMAnytt.


LÄS MER: Bossen avslöjar Khamzat Chimaevs unika position i UFC

SE ÄVEN: Khamzat Chimaev: Så är UFC-sensationens nya liv som superstjärna


UFC-bossen Dana White sa nyligen att partnerna precis hade “fått till ett avtal”, när han gästade radioprogrammet The Jim Rome Show. Kort därefter slog ESPN-journalisten Ariel Helwani fast att datumet blir den 19 december – uppgifter som alltså har verifierats av MMAnytt.

Leon Edwards tackade först nej till Khamzat Chimaev

Edwards blev nyligen borttagen från UFC-rankingen efter att ha tackat nej till att möta Khamzat Chimaev. Engelsmannen vände dock och togs snabbt tillbaka på tredjeplatsen när han valde att öppet acceptera matchen.

Med ett samlat matchfacit på 18-3 och hela åtta UFC-vinster i rad anser många att Edawards förtjänar en titelchans. Han sågs senast besegra den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos och blir utan tvekan Chimaevs största och tuffaste fight någonsin.

Chimaev är obesegrad med ett record på 9-0 och har sett ostoppbar ut i varenda fight, inte minst senast när han knockade Gerald Meerschaert på bara 17 sekunder. Stockholmsfightern, som representerar Allstars Training Center, har dessutom hoppat runt mellan weltervikt (77,1 kilo) och mellanvikt (83,9 kilo) utan problem.

Den 19 december får vi se om svenskens segertåg fortsätter mot den yppersta världseliten. En vinst mot Edwards skulle mycket väl kunna innebära en titelfight för Chimaev.


RELATERAT: Därför är Khamzat Chimaev inte som alla andra: “Har aldrig haft det”


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara