Foto: BRAVE Combat Federation

6-0! Monstertalangen gör det igen – stryper motståndaren medvetslös!

✅ Sveriges stora framtidshopp - enligt "The Mauler"

MMA-talangen Khamzat Chimaev fortsätter briljera.

Svensk-tjetjen, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center, klev alldeles nyss in i buren för sin sjätte proffsfight. Det var på den pågående galan BRACE CF 27 i Abu Dhabi som han mötte Sydafrikas Mzwandile Hlongwa i ett welterviktsmöte.

Bägge fighters kom in med obesegrade matchfacit. Väl i buren visade det sig dock vara en rejäl nivåskillnad mellan de två. Chimaev stod nämligen för fullständig dominans på marken och säkrade avslutet med en d’arce choke i matchens andra rond. Det blev en så kallad teknisk submission – vilket innebär att motståndaren hann tuppa av innan stoppet.

Chimaev, som spås bli Sveriges nästa superstjärna av Alexander “The Mauler” Gustafsson, bygger därmed på sitt fläckfria record till 6-0 och fortsätter att se nästintill ostoppbar ut i buren.

– Ge mig det där jävla bältet, sa Khamzat Chimaev i sin segerintervju.

Se avslutet nedan (via Instagram):

Officiellt resultat: Khamzat Chimaev besegrade Mzwandile Hlongwa via submission (d’arce choke) i rond 2 (1:16).

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...