Khamzat nominerad till pris på Idrottsgalan 2021!

✔ Uppmärksammas bland ALL svensk idrott - efter succévinsterna i UFC! ✔ "Stolt - vill tacka alla som pushat"

Den svenske UFC-sensationen Khamzat Chimaev har tagit världen med storm. Han debuterade i somras och har på kort tid etablerat sig bland världens 15 bästa i 77-kilosklassen – efter tre överlägsna vinster i världens största MMA-organisation.

Nu har Khamzat blivit nominerad till priset Årets nykomling på Idrottsgalan 2021, som sänds direkt på SVT den 18 januari.


LÄS MER: Chimaev reagerar: “Bullshit – jag är mästare”

LÄS OCKSÅ: UFC-legendaren klar för samma gala som svenske stjärnan


Detta är otroligt stort för svensk MMA. Sporten har mer eller mindre ignorerats vid tidigare upplagor av Idrottsgalan och uppmärksammas fortfarande i relativ liten grad i Sverige jämfört med andra länder.

– Jag är stolt över att bli uppmärksammad. Och det är kul att vår sport börjar att uppskattas även bland alla andra sporter, säger Khamzat Chimaev till Svenska Budo & Kampsportsförbundet och fortsätter:

– Jag vill tacka alla som pushat för att jag skall bli nominerad.

Khamzat Chimaev en av fyra nominerade

Det här blir den 22:a upplagan av Idrottsgalan. Här är samtliga idrottare som har nominerats till Årets nykomling:

  • Khamzat Chimaev – MMA
  • Julia Engström – golf
  • Dejan Kulusevski – fotboll
  • Emil Millán de la Oliva – friidrott, långdistanslöpning

Via Instagram:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Idrottsgalan (@idrottsgalan)

Priset avser sportåret 2020, vilket innebär att Khamzat kommer hinna gå ännu en UFC-fajt för att övertyga juryn. Den 19 december ska den obesegrade 26-åringen nämligen ta sig an världstrean Leon Edwards i sin första huvudmatch.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara