Khamzat Chimaev planeras redan gå ny UFC-match – om tre veckor!

✔ Tokhyllas av Dana White: "Han är helt otrolig"

Stockholmsfightern Khamzat Chimaev, 26, vann under natten sin andra UFC-fight – bara tio dagar efter sin debut för den världsledande MMA-organisationen.

Han har nu blivit ett av sportens absolut hetaste stjärnskott. Men firandet verkar bli kortvarigt även denna gång. Chimaev fortsätter istället att blicka framåt och planerar nämligen redan att boka in en ny fight, rapporterar Yahoo Sports.


LÄS MER: Khamzat Chimaev vinner igen – historisk seger för svensk MMA!

SE ÄVEN: Här blir Khamzat Chimaev uppringd av UFC-chefen


Det är UFC-bossen Dana White själv som avslöjar att Chimaev väntas återvända till buren redan den 15 augusti. Detta då UFC 252 går av stapeln i Las Vegas.

– Han är helt otrolig. Att vilja hålla sig aktiv och fortsätta fightas – jag älskar det. Jag bara älskar det. Han vill bara fightas och bryr sig inte vem han möter. Han vill bara hålla sig aktiv och enligt mig är det så man borde tänka, säger Dana White om Khamzat Chimaev och fortsätter:

– Han är speciell. Han är riktigt talangfull och hans självsäkerhet är enorm. Han tror verkligen att han är bäst i världen. I natt sa han bokstavligen “ge mig vem som helst, jag spöar allihopa”. Jag älskar den mentaliteten.

Visumprocessen igång för Khamzat Chimaev

För att kunna tävla i Las Vegas behöver Chimaev ett amerikanskt arbetsvisum, och den ansökningsprocessen är redan igång. Det berättade White i ett videosamtal med den stigande stjärnan – direkt efter nattens fight mot Rhys McKee.

Vem Chimaev kan tänkas möta den 15 augusti är för närvarande oklart.  Yahoo Sports Kevin Iole tror att det kommer att bli en “bra motståndare” – även om White inte själv har sagt något om den saken.

Att gå tre matcher på en månad vore ännu en makalös bedrift för Khamzat Chimaev, som fortsätter att sträva mot rekorden och historieböckerna i raketfart. Samtidigt lär formen fortsatt vara på topp – med tanke på att han inte träffades av ett enda slag i nattens fight, enligt ESPN:s statistik.

View this post on Instagram

😳 #repost @espnmma

A post shared by Dana White (@danawhite) on

UFC 252 äger rum bakom stängda dörrar på miniarenan UFC Apex intill organisationens huvudkontor. Galan toppas av en titelfight i tungvikt där den regerande mästaren Stipe Miocic möter den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier för tredje gången, i vad som väntas bli “DC:s” sista proffsfight.


RELATERAT: Khamzat Chimaev utmanar världssjuan: “Nu är det din tur”


 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttUFC 252

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara