Khamzat Chimaev planeras gå en ny UFC-match nästa vecka!

✔ Dana White bekräftar

Den svenske monstertalangen Khamzat Chimaev, 26, är redan tillbaka i träning efter onsdagsnattens succédebut i UFC.

Nu bekräftar UFC:s vd Dana White att Chimaev planeras gå en ny match på “Fight Island” nästa vecka.


LÄS MER: Khamzat Chimaev tillbaka i träning – ny UFC-fight bokad!?

LÄS OCKSÅ: Khamzat Chimaev utmanar världseliten – vill “smasha” Donald “Cowboy” Cerrone!


– Han bad mig den kvällen och jag sa, “Varför inte? Okej, vi kör,” säger Dana White till reportrar på plats i Abu Dhabi (via MMA Junkie).

Khamzat Chimaev ska fightas på samma gala som “The Mauler”

Enligt White letar UFC efter en motståndare villig att möta Chimaev den 25 juli, alltså på samma gala som den svenske MMA-legendaren Alexander “The Mauler” Gustafsson gör sin MMA-comeback i tungvikt.

– Mick Maynard (UFC:s matchmaker, reds. anm.) jobbar på något för Chimaev just nu, vi ska se vad vi kan få till, fortsätter White.

Chimaev är just nu 7-0 som MMA-proffs. UFC-debuten mot John Phillips gick i mellanvikt (83,9 kilo), men enligt uppgifter är planen att nu låta stjärnskottet återvända till weltervikt (77,1 kilo) – som är hans vanliga division.

Bokas en ny UFC-match till Chimaev blir han den första att gå två matcher på “Fight Island”. En av talangens managers, Majdi Shammas, sa under torsdagen att teamet planerar att “skapa historia” och “göra något som ingen annan har gjort”.


SE ÄVEN: “Inget snack om saken – Khamzat går hela vägen till UFC-bältet”


 

Vem vill ni se den obesegrade supertalangen möta nästa vecka? Kommentera!

 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara