Khamzat Chimaev öppnar upp om sjukdomsskräcken: “Cancer?”

✔ Den svenske UFC-stjärnan öppnar upp om rädslor kring sjukdomen

I en ny intervju berättar den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev om covid-19, återhämtning och att befara det allra värsta: cancer.

Det var tidigare i år som Khamzat insjuknade i covid-19. Han verkade dock tillsyns återhämta sig relativt bra och bokades på nytt för ett möte med den tredjerankade welterviktaren Leon Edwards.

När Khamzat återvände till träning började han dock känna av kraftiga symtom och biverkningar från covid-19. Det blev så illa att UFC flög honom till Las Vegas för att vårdas hos många av de bästa läkarna i landet.

Det hela tog dock väldigt hårt på Khamzat – som även tillfälligt annonserade sin pension efter en lång, tuff period.


RELATERAT


Som tur är så återhämtade svensken sig och är nu på bättringsväg. Han har dock nyligen öppnat upp om sitt sinnestillstånd när han mådde som sämst.

– Ja, [sjukvården i Las Vegas] var bra men de bad mig träna, sade Khamzat till RT Sport. Det var bra med mig först, sedan sa de till mig att jag kunde börja konditionsträning och så mådde jag dåligt igen. Jag gick till badrummet och började hosta upp blod. Det rubbade mitt psyke lite grann.

När saker verkade som tyngst började svensken befara det värsta.

– Helt ärligt skrämde det mig. “Cancer”, undrade Khamzat. Liksom, “Jag har varit sjuk så länge, varför går det inte över?” Jag hade många olika tankar som forsade igenom huvudet. Plus var jag själv i Las Vegas och försökte ta mig igenom allt.

Situationen, sjukdomen och ensamheten verkar onekligen ha spelat roll i Khamzats uttalanden om pension.

Sedan dess har dock Khamzat frisknat till och siktar på att återvända i sommar. Hans manager Ali Abdelaziz har redan föreslagit två potentiella motståndare: welterviktaren Neil Magny eller mellanviktaren Kevin Holland.

Vem borde Khamzat möta i sin återkomst?

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara