Khamzat reagerar: “Bullshit – jag är mästare”

✔ Stjärnan svarar - inte nöjd med sin UFC-ranking

Under måndagen var MMAnytt först i världen med att visa upp veckans uppdaterade UFC-ranking för weltervikt (77,1 kilo) – där ingen mindre än Sveriges superstjärna Khamzat Chimaev tågar in på 15:e plats bland världseliten.

Nyheten bekräftas nu officiellt då alla nya rankinglistor har offentliggjorts på UFC.com.


LÄS MER: Khamzat Chimaev gör entré i UFC-rankingen!

LÄS OCKSÅ: Nate Diaz borttagen från UFC:s ranking – igen


Khamzat Chimaev: “Jag är nummer ett”

Nyligen valde även Khamzat själv att reagera på det hela – med en kaxigt självsäker tweet.

– Det här är bullshit, jag är nummer ett – och är en mästare, skriver den 26-årige stjärntalangen.

I welterviktens uppdaterade ranking har både Nate Diaz och Rafael dos Anjos tagits bort. Diaz är borttagen på UFC:s begäran, medan dos Anjos å andra sidan har flyttats till lättvikt (70,3 kilo) där han debuterar på en delad sjätteplats.

Går toppmatch den 19 december

Flera har reagerat Twitter efter att MMAnytt släppte nyheten om Khamzats ranking. Vissa är positiva till rankingen, så som TSN-reportern Aaron Bronsteter. Han tycker till och med att det är dags att ranka Khamzat även i mellanvikt (83,9 kilo).

Andra ställer sig istället skeptiska till UFC-rankingen med hänvisning till att Stockholmsfajtern bara har gått en match i weltervikt – mot Rhys McKee som nu är 0-2 i organisationen. Khamzats UFC-matcher mot John Phillips och Gerald Meerschaert avgjorde i mellanvikt och bör därför inte räknas för hans welterviktsranking, menar bland andra MMA-journalisten Alexander K Lee från MMA Fighting.

Oavsett vad man tycker om att Khamzat rankas så tidigt utan ha hunnit möta toppfajters, så går det inte att förneka att svensken håller en oerhört hög nivå och ser mycket lovande ut. Han är hittills 9-0 som MMA-proffs med tre raka vinster i UFC – och samtliga segrar har säkrats genom diverse avslut efter fullskalig dominans. Sist vann knockade han ovannämnda Meerschaert med en klockren smäll efter bara 17 sekunder.

Härnäst kommer Khamzat dessutom testas rejält.. Den 19 december går han nämligen sin största fajt hittills – mot engelsmannen Leon Edwards som är världstrea i weltervikt. Matchen är huvudattraktionen på årets sista UFC-gala i Las Vegas och kan leda till en titelchans för vinnaren.


SE ÄVEN: Bisarra scener på UFC-galan: ”Aldrig hänt förut”


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...