Supertalangen utmanar flera svenska toppnamn: “Vill bara slåss”

✔ Piken - till rivalens pappa ✔ "Finns inga ursäkter längre!"

Monstertalangen Khamzat Chimaev, ett av MMA-Sveriges allra största framtidslöften, är på jakt efter en fight. Nu går den obesegrade 26-åringen ut med en öppen utmaning till flera svenska konkurrenter – i hopp om att hitta en motståndare.


LÄS MER: Här är MMA-Sveriges 7 hetaste framtidsnamn just nu

LÄS OCKSÅ: Svensk kampsport tillbaka – klart med ny MMA-gala i sommar!


Chimaev var som känt bokad för en stor titelmatch i den internationella topporganisationen BRAVE Combat Federation, som skulle ha gjort sin Sverigedebut förra månaden. Men allt ändrades när coronapandemin i princip stängde ner hela sportvärlden.

Nu är den svenska MMA-scenen dock på väg tillbaka. Västeråsbaserade Fight Club Rush fick nyligen klartecken från Svenska MMA-Förbundet och ska den fjärde juli anordna FCR 7 – ett event som kommer genomföras utan publik, och sändas live via pay-per-view. Därutöver ryktas även andra svenska organisationer göra sig redo för nya galor.

Khamzat Chimaev: “Kom igen och visa nu att ni är fighters!”

Situationen må fortfarande vara flytande för den svenska idrotten. Men med den nya utvecklingen för MMA-Sverige ser en ivrig Khamzat Chimaev sin chans att äntligen få till en ny match – om någon är villig att möta honom, det vill säga.

I sin utmaning namnger Chimaev UFC-veteranerna Rostem Akman och Andreas Ståhl, samt de obesegrade stjärnskotten Andreas Gustafsson och Adam Westlund.

– Hej grabbar, i juli kommer så kommer det att finnas galor i Sverige. Om någon vill slåss, snälla säg till. Jag är en fighter och vill bara slåss. Det finns inte publik, så man kan inte kräva pengar dessa tider. Vill ni slåss, fast på riktigt och inte bara snacka? Ni har tid att träna, troligtvis varar matchen inte mer än tre minuter. Kom igen och visa nu att ni är fighters! Ibland vinner man, ibland förlorar man. Vi är fighters! skriver himaev på Facebook.

Foto: BRAVE Combat Federation / Stefan Romare/Mazdak Cavian-MMAnytt / Ostrogonac Productions

“Du kallade mig för kyckling en gång i tiden”

I samma inlägg skickar Khamzat Chimaev även med en pik till Andreas Gustafssons far, Kjell Gustafsson:

– Du kallade mig för kyckling en gång i tiden. Nu har din son chansen att visa att han inte är en kyckling. Finns inga ursäkter längre!

Chimaev har sedan tidigare utvecklat en viss rivalitet med Gustafsson. Då bägge två är obesegrade med ungefär lika många vinster som proffs, så har det börjat snackas om en match mellan de båda – något som Chimaev själv bett om vid flera tillfällen.


LÄS MER: “Bane” går ut med öppen utmaning – får svar av Khamzat Chimaev!

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson: Han blir Sveriges nästa stora MMA-stjärna


Vem vill ni se Khamzat Chimaev möta härnäst? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...