Khamzats träningskamrat om tuffa sparringen: “Fick tejpa skallen!”

✔ "Plötsligt brast mitt öra"

Det är många som vill blanda sig in i diskussionen ifall Khamzat Chimaev kan bli en av UFCs främsta stjärnor. Lägg nu till mellanviktaren Darren “The Dentist” Stewart i listan på dem som tror att Khamzat har det som krävs.

Stewart har i en intervju delat med sig detaljer från en träning där både han och Khamzat deltog. Där skulle “The Dentist” Stewart bli utsatt för en oplanerad tandbehandling.

– Jag vet att det finns många som säger att Khamzat inte blivit testad än och det kan stämma. Men lyssna på det här: Snubben drog ut en fyllning från min tand genom att bara sätta press på min nacke.

– Han är så stark. Man kan tycka att det inte bara handlar om styrka i MMA, men Khamzat är väldigt teknisk och otroligt stark.

Stewart har spenderat tid i Sverige och tränade på Allstars Gym i Stockholm. Detta var innan Khamzat gjort sin debut i UFC så Stewart hade redan fått sig en god uppfattning om hur hans karriär skulle börja.

– Jag grapplade med Khamzat och plötsligt brast mitt öra. Han fick hämta tejp och plåstra ihop mitt huvud. Det var galet!


HETAST JUST NU


Stewart om Leon Edwards chans mot Khamzat Chimaev

Vanligtvis bor och tränar Stewart i England, likt Khamzats motståndare Leon “Rocky” Edwards. De har ännu inte stött på varandra i gymmet men Stewart är tydlig med att han även respekterar sin landsman “Rocky”.

– Det finns inget som tyder på att Edwards inte kan vinna. Vi har inte sett en matchning som denna för någon av dem. Det kommer bli intressant!

Vidare vill Stewart göra det klart att han både gav och tog under sparringen med Khamzat. Men vill man skriva av honom redan nu, gör man det på egen risk.

– Jag var inte helt chanslös och menar på att Khamzat spöade mig. Jag gav honom motstånd och lyckades ge tillbaka.

– Men jag har sett vad han är kapabel till. Det är inte en snubbe man vill bråka med. MMA är dock MMA och i denna sport kan allt hända. Jag har hört från Fabian Edwards (Bellator-fighter och Leons bror) att “Rocky” är en riktig vilde.

Stewart ifrågasätter de som menar på att Khamzat inte mött någon av hög kaliber.

– Vad vill ni att han ska göra? Det enda man kan göra är att fokusera på den man har framför sig.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Khamzat ChimaevLeon EdwardsNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...