Khamzat Chimaev utmanar världssjuan: “Nu är det din tur”

✔ "Är en legendar jag respekterar, men ..."

Efter två storartade UFC-vinster under loppet av elva dagar, är det svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev redo för en större utmaning i welterviktsdivisionen.

Förra veckan utmanade han publikfavoriten Donald “Cowboy” Cerrone. Nu begär Chimaev istället att få möta BJJ-esset Demian Maia, som är rankad världssjua.


LÄS MER: Khamzat Chimaev vinner igen – historisk seger för svensk MMA!

LÄS OCKSÅ: Khamzat utmanar toppen – vill “smasha” Donald “Cowboy” Cerrone!


– Demian Maia, du är en legendar som jag respekterar men tyvärr, nu är det din tur… Låt oss se vem som har bättre grappling… skriver Khamzat Chimaev (via Twitter):

Khamzat Chimaev: “Var som helst, när som helst”

I en annan tweet tackar Chimaev UFC-bossen Dana White för förtroendet och möjligheten att förändra sitt liv i den världsledande MMA-organisationen. I samma inlägg försäkrar den 26-årige Stockholmsfightern att han är redo att gå match “var som helst, när som helst”.

– Jag är hungrig, skriver Chimaev.

Om inte fighten mot Maia blir av verkar Chimaev även vilja möta åttonderankade Michael Chiesa.

Chimaev står för närvarande med ett matchfacit på 8-0 som proffs.


SE ÄVEN: Här blir Khamzat uppringd av UFC-chefen – efter supervinsten


 

Vad säger ni läsare – vem borde supertalangen få möta i sin nästa UFC-fight? Vill ni se honom mot toppmotstånd? Kommentera!

 

Kategorier
Demian MaiaKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara