Khamzat utmanar världstvåan – efter UFC-mästarens komplikationer!

✔ UFC-svensken har siktet på titeln – hungrar efter ännu en match efter kriget i april!

Khamzat Chimaev har utmanat världstvåan Leon Edwards efter att det nu står klart att den rådande UFC-mästaren i weltervikt Kamaru Usman kommer att vara ute ur leken en längre period framöver.

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
1.25 - 3.95
Bethard

Näst på tur för en titelchans mot den dominanta mästaren Usman sägs vara Edwards, men inget har bokats officiellt ännu på grund av att mästaren fortfarande återhämtar sig från handoperationen i februari. Den preliminära planen verkar vara ett returmöte mellan dem på storgalan UFC 278 i augusti, enligt journalisten Ariel Helwani

Enligt “The Nigerian Nightmares” manager Ali Abdelaziz kan det dock dröja ännu längre än förväntat innan fightern är redo att försvara sin titel. Usman har nämligen fortfarande inte fått medicinskt godkännande av läkarna och med mindre än tre månader kvar till storgalan kan det bli svårt eller rentav omöjligt för honom att klämma in ett fullt träningsläger däremellan.

Mästaren bekymrar sig dessutom om konsekvenserna av en för tidig retur till buren och vill därför följa läkarnas råd tills dess att han återhämtat sig fullständigt.

– Problemet med senor är att det inte finns något blodflöde där, särskilt när det är i dina händer, sade Usman till The Underground. Så det tar längre tid (att återhämta sig), och inte bara på det sättet. Det sitter även ovanpå min knoge. Det är på min moneymaker. Det är med denna som jag kommer att (slå med).

– Om jag inte tar tillräckligt med tid att läka ordentligt kommer jag bara att riva upp det igen och då är jag borta för ett helt år, kanske ännu värre. (Jag skulle kunna) göra oreparerbar skada till den nivån att jag eventuellt inte kan tävla igen. Det är inte en risk som jag är villig att ta just nu. Jag lyssnar på läkarna och säkerställer att jag är hälsosam. När jag väl är hälsosam kommer jag vara först in (i buren).

Detta är något som Khamzat, som själv siktar på en titelmatch mot mästaren, givetvis fått nys om. Det svenska stjärnskottet tog därför till Twitter för att skicka en utmaning till “Rocky” Edwards, som inte gett svar på fightern i skrivande stund.

– Låt oss slåss, skrev Khamzat till rivalen.


HETAST JUST NU


Toppmatchen som aldrig blev av: Khamzat Chimaev vs. Leon Edwards

Det hade inte varit första gången som Khamzat och Edwards bokas in för en match.

När Khamzat fortfarande var orankad försökte UFC vid flera tillfällen att arrangera en match mellan dem, men första gången matchen bokades insjuknade Edwards med covid-19 och vid det andra tillfället var det istället Khamzat som åkte på sjukdomen.

För Khamzat var symtomen av viruset så pass svåra att han för en stund övervägde att gå i pension. När han till slut återhämtade sig efter en längre kamp med viruset mötte han elfterankade Li Jingliang i oktober förra året. Allstars-fightern kom att dominera kinesen från början till tidigt slut. Resultatet blev en submission (rear-naked choke) i första ronden för “Borz”.

Khamzat gick därefter vidare till att möta topprankade Gilbert Burns, och efter ett treronderskrig där bägge fighters hade sina stunder var det i slutändan UFC-svensken som fick sin hand upprest.

Nu är fightern tredjerankad kontra Edwards andraplats i divisionen, vilket innebär att en match mellan dem blivit ännu mer spännande än förut. Beroende på hur länge det dröjer innan Usman återhämtar sig från sin handskada kan Khamzat vs. Edwards eventuellt bli för interimtiteln i weltervikt. Tredje gången gillt?

Vill du se Khamzat  vs. Edwards?

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
1.52 - 2.55
Bethard

UFC 276: Adesanya vs. Cannonier 3 Juli

Helgen bjuder på storgala!!

Israel Adesanya (c) vs. Jared Cannonier
Alexander Volkanovski (c) vs. Max Holloway
Pedro Munhoz vs. Sean O’Malley
Jim Miller vs. Donald Cerrone

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bethard

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevLeon EdwardsSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 57Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


Söndag | 00:00 | UFC
1.37 - 3.21
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5712
Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: Bellator 282

                                                                 
BellatorODDSSPELBOLAG
Gegard Mousasi match vinnare1.32
Johnny Eblen matchvinnare3.15
Cat Zingano match vinnare1.35
Pam Sorenson match vinnare3.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...