Khamzat Chimaevs hälsning till fansen: “Jag kommer tillbaka – ska krossa alla!”

✔ Stjärnmanagern ger två namn: "Bra test"

UFC-svensken Khamzat “Borz” Chimaev har varit borta från tävlan sedan 19 september 2020, men planerar att återvända i sommar. Det påstår stjärnmanagern Ali Abdelaziz på sin Twitter och även Khamzat själv säger att en comeback stundar.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi via KO/TKO i Rond 2
3.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

 – Vargen har varit i bergen och planerar att återvända till sommaren, skrev Abdelaziz.

– Överraskning, skrev Khamzat. Jag kommer tillbaka och ska krossa alla!

Abdelaziz ger dessutom två namn som han personligen vill se stjärnskottet möta.

 – Personligen skulle jag vilja se [Khamzat möta] antingen [Neil] Magny eller Kevin Holland. Båda är ett bra test för denna unga man.

Magny och Holland är två namn som kopplats samman med Khamzat sedan tidigare. UFC-svensken skrev ett meddelanden så sent som den 12 mars där han adresserade topprankade Magny. Amerikanen har själv tagit sikte på den Stockholmsbaserade kämpen och hotade att örfila upp “Borz” om de sågs.

Magny är för närvarande rankad på niondeplats i welterviktsrankingen men förlorade nyligen en tuff match mot Michael Chiesa. Nederlaget bröt hans vinstsvit på tre raka mot bland annat ex-mästaren Robbie Lawler.

Han är dock fortfarande en av divisionens farligaste fighters med tanke på sin erfarenhet och kvävande fightingstil. Skulle Khamzat ta sig förbi Magny kommer han att snabbt introduceras till divisionens topp 10.


HETAST JUST NU


UFC: Khamzat Chimaev vs Kevin Holland?

Ett annat alternativ som Abdelaziz nämner är “Trailblazer” Holland som i förra helgen förlorade mot Derek Brunson. Holland blev starkt kritiserad för sin insats men fortsätter att vara ett namn att räkna med.

Holland är tiorankad i mellanviktsklassen men förlorade mycket av det momentum han arbetat upp under fjolåret då han tog hem fem raka segrar. Förlusten mot Brunson visade även att Holland har brister i sin grappling, något som skulle varit till stor fördel för UFC-svensken.

Likt Khamzat så har Holland även tävlat i både mellan- och weltervikt, men båda fighters ser ut att sikta på welterviktsdivisionen framöver.


Relaterat: Dana White är oense med Khamzat Chimaev: “Man kan inte göra så”


Det är oklart hur återhämtad Khamzat är från sitt insjuknande i covid-19 i fjol.

Han har tvingats pausa sin karriär på grund av sjukdomen och ställde in två möten med topprankade Leon Edwards. Det gick så långt att Khamzat övervägde att lägga handskarna på hyllan, men han ångrade sig till slut.

Nu återstår det att se om Khamzat kan fortsätta sitt enorma segertåg som han påbörjade i juli 2020. Han tog hem två vinster på rekordtid i UFC och följde sedan upp med en knockout på 17 sekunder i september 2020.

Han har på kort tid etablerat sig som ett av sportens största namn. En dominant vinst över antingen Magny eller Holland skulle påminna alla varför folk pratar om honom som Sveriges första UFC-mästare.

 

Vill du se “Borz” möta Magny eller Holland?

 

 

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara