Khamzat kommer med kaxigt uttalande – till UFC-mästaren

✔ Den obesegrade svensken är på hugget

Den obesegrade svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev är på hugget igen – och tar sikte på ingen mindre än UFCs welterviktsmästare Kamaru Usman.

Khamzat är knappast en som bryr sig om jantelagen och han har goda anledningar till att ha högt självförtroende. Han har fullständigt dominerat varenda motståndare som ställts framför honom i buren. Med nio raka segrar viva avslut, tre av dem i UFC, har svensken gjort sig förtjänt av all uppmärksamhet och hajp.

Knappast känd för återhållsamhet avseende utmaningar tog Khamzat nyligen till sociala medier för att skicka en känga till welterviktsmästaren.

– Ni har alla förlorat, jag är obesegrad och mästaren här, skrev Khamzat.

Usman är också obesegrad i UFC men förlorade sin andra proffsmatch mot Joe Caceres via submission. Än så länge är det den enda gången Usman smakat på förlust inom MMA.

Hittills har Usman inte svarat på Khamzats kommentar.


RELATERAT


Insjuknade – befarade cancer

Khamzat tog UFC med storm under 2020 då han utnyttjade pandemin för att ta rekordsättande tre matcher på drygt två månader. Svensken körde över John Phillips och Rhys McKee på endast tio dagar.

Därefter bokades han för ett möte med den erfarne och härdade mellanviktaren Gerald Meerschaert. Khamzat behövde endast 17 sekunder för att knocka amerikanen med sitt allra första slag.

Efter succén bokades Khamzat för ett möte med tredjerankade welterviktaren Leon Edwards. Khamzat insjuknade dock med covid-19 och matchen bokades om tre gånger innan Khamzat ersattes av Belal Muhammad.

Under tiden han var sjuk blev Khamzat väldigt känslig och annonserade tillfälligt sin pension. Hans tillstånd var så allvarligt att han själv befarade att han fått cancer.

– Helt ärligt skrämde det mig. “Cancer”, undrade Khamzat. Liksom, “Jag har varit sjuk så länge, varför går det inte över?” Jag hade många olika tankar som forsade igenom huvudet. Plus var jag själv i Las Vegas och försökte ta mig igenom allt.

Nu har dock Khamzat tillfrisknat, är på bättringsväg och siktar på en återkomst till sommaren. Det återstår att se vem han möter i sin återkomst och hur länge det dröjer innan han infinner sig i en titelmatch i UFC.

Tror du Khamzat och Kamaru Usman möts?

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara