Khamzat skickar kaxigt meddelande till Jorge Masvidal – efter hans brutala KO!

✔ "Jag är inte säker på om han fortfarande sover?"

UFC-svensken Khamzat “Borz” Chimaev är inte rädd för att hamna i bråk med någon — eller att möta dem i buren. Efter att Khamzat utannonserat att han är tillbaka i gymmet så har han varit aktiv på sociala medier och utmanat några av UFC:s största stjärnor.

Inte nog med det, det ryktas även om att Khamzat kommer att få chansen att möta Nick Diaz i hans efterlängtade retur till buren. Men även om Khamzat kan komma att dela bur med Diaz i augusti så hindrar det inte honom från att ta sikte på andra toppnamn.

På Twitter skriver Khamzat ett kaxigt meddelande till Jorge Masvidal, som blev avslutad av Kamaru Usman under helgens UFC 261.

 – När “Gamebred” vaknar efter lördagskvällen, säg till honom att jag vill slåss mot honom i augusti. Jag är inte säker på om han fortfarande sover?

Masvidal stod på fel sida av en brutal KO i sin andra raka titelmatch mot Usman. Det var första gången som han blev knockad under sin UFC-karriär och han faller nu till två raka förluster efter att besegrats via enhälligt domslut av Usman i juli 2020.

Medan Usman är inplanerad att möta Colby Covington härnäst så är Masvidals nästa steg oklart. Khamzat säger sig dock vara intresserad att möta “Gamebred” och säger det till UFC-chefen Dana White i nästa tweet.


HETAST JUST NU


UFC: Khamzat Chimaev vs Jorge Masvidal?

Den senaste tiden har Khamzat i stort sett utmanat hela UFC-eliten. Han har sagt att han spöar upp lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz, mellanviktskungen Israel Adesanya och titelhållaren i weltervikt “The Nigerian Nightmare” Usman.

Oavsett om han får matcherna eller inte så har Khamzat gjort ett strålande jobb att hålla sig aktuell trots att han med största sannolikhet kommer att vara borta från buren i närmare ett år.

“Borz” drog på sig covid-19 i december 2020 och har sedan dess kämpat med komplikationer från sjukdomen. Det gick så långt att han utannonserade sin pension från sporten, men han kom sedan att ta tillbaka uttalandet. Sedan dess har han återvänt till sitt hemland Tjetjenien där han är specialgäst hos landets ökända ledare Ramzan Kadyrov.

Khamzat åtnjuter nu sin stjärnstatus efter att ha inlett sin UFC-karriär med tre spektakulära vinster. Hans nästa match kommer med största sannolikhet bli hans viktigaste i karriären, då den kommer tala om ifall hans sjukdom haft en påverkan på hans atletiska förmågor.

Om det blir mot “Gamebred” Masvidal eller Nick Diaz tåls att se. Men att UFC åtminstone överväger dessa alternativ är dock klart.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara