Khamzat vill hjälpa Darren Till efter helgens förlust: “Kom till Sverige”

✔ Svenske stjärnan sträcker ut en hand till "The Gorilla"

I helgen förlorade den brittiske stjärnan Darren “The Gorilla” Till sin fjärde match på sina fem senaste framträdanden – och succésvensken Khamzat Chimaev vill gärna hjälpa honom.

Det var i huvudmatchen på UFC Vegas 36 som Till mötte amerikanen Derek Brunson. Det var klart på förhand att Till skulle ha fördel på fötterna medan Brunson utan tvekan var den bättre brottaren. I slutändan var Brunsons brottning, ground and pound samt toppkontroll för mycket för Till, som tvingades klappa ut till en rear naked choke i den tredje ronden.

Det var en tung förlust för Till och kort efter att matchresultatet offentliggjordes sträckte Khamzat ut en hjälpande hand.

– [Derek Brunson] grattis bra jobbat. [Darren Till] kom till Sverige så hjälper jag dig med din brottning, skrev Khamzat på Twitter.

Det är inte första gången kämparna nått ut till varandra. De har tidigare på ett skämtsamt och vänskapligt sätt föreslagit en framtida match mellan dem, det är dock inget som materialiserats än.HETAST JUST NU


Har floppat i nya viktklassen

Till tävlade tidigare i weltervikt men var onekligen stor för viktklassen och hade vid tidigare tillfällen svårt att klara vikten. Efter att ha förlorat två raka matcher via avslut, mot Tyron Woodley och Jorge Masvidal, valde Till att lämna viktklassen.

“The Gorilla” debuterade i mellanviktsdivisionen under UFC 244 i november 2019. Han ställdes mot topprankade Kelvin Gastelum i den delade huvudmatchen – som blev en teknisk och något händelsefattig tillställning. Efter full tid tilldelades Till segern via delat domslut – ett resultat som många fans och medier inte höll med om.

Sedan dess har Till också förlorat ett enhälligt domslut mot den forne mästaren Robert Whittaker och klappat ut till Brunson. Han har därmed endast en seger i sina fem senaste matcher – en diskutabel sådan.

Det är absolut inget fel på Tills striking men förbättrad brottning skulle säkerligen kunna göra britten till en mer komplett fighter.

Tror du Darren Till kommer till Sverige för att träna med Khamzat?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...