Klargörande: McGregor fortfarande mästare – Ferguson-Nurmagomedov INTE klar

Flera rapporter påstår att Conor McGregor ska ha blivit av med lättviktsbältet och att en titelmatch mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov ska vara färdigställd för UFC 223. Men inget av detta är klart ännu.

Efter helgens UFC Fight Night 124 i St. Louis gav UFC-bossen Dana White flera intressanta uttalanden, där han bland annat delade med sig av de senaste uppdateringarna kring lättviktsmästaren Conor McGregor, interimmästaren Tony Ferguson och nummer 2-rankade Khabib Nurmagomedov.

Enligt White är McGregor just nu inriktad på en återkomst till buren i september och som tidigare rapporterat är en titelmatch mellan Ferguson och Nurmagomedov i görningen för UFC 223 i Brooklyn. Just nu är dock ett klargörande på plats då flera förhastade rapporter cirkulerat på sistone.

Tony Ferguson vs. Khabib Nurmagomedov är i planeringsfasen – men inte bokad och klar som flera sidor påstår. Foto: Daniel Patinkin/MMAnytt

Inget är bekräftat just nu

I skrivande stund är McGregor fortfarande den regerande mästaren i lättviktsdivisionen och organisationen har alltså ännu inte tagit ett beslut om att frånta honom den titeln. Vad gäller Ferguson vs. Nurmagomedov är UFC:s förhoppning att boka matchen som huvudevent på UFC 223, som äger rum den sjunde april – men även här står inget klart än.

MMAnytt har varit i kontakt med Nurmgomedovs manager, Ali Abdelaziz, som bekräftat dessa uppgifter och allt detta understryks även av flera andra ledande MMA-journalister. “The Eagles” team har ännu inte nått ett matchavtal med UFC som det ser ut just nu och en av anledningarna till detta är just att de vill att den “riktiga” lättviktstiteln, inte interimtiteln, ska stå på spel – något som organisationen inte har fattat ett beslut om än.

Khabib Nurmagomedovs management vill inte ha någon interimtitelmatch för “The Eagle” – och UFC har ännu inte fattat ett beslut rörande Conor McGregors mästarstatus. Foto: Daniel Patinkin/MMAnytt

Håll dig uppdaterad på MMAnytt!

Det här innebär inte nödvändigtvis att McGregor kommer få behålla bältet länge till, eller att Ferguson vs. Nurmagomedov inte blir av på UFC 223 – men alla olika Twitterkonton och nyhetssidor som menar att detta är bekräftat är fel ute.

Vi på MMAnytt fortsätter att vara i ständig kontakt med källor nära de inblandade parterna och kommer uppdatera er läsare så fort vi får mer information om läget.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorRykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...