KLART: Aljamain Sterling klar för ny match efter brutala knocken

✅Möter obesegrad walesare ✅ Tillbaks från första knockoutförlusten i karriären

Aljamain Sterling var inplanerad att möta brassen Rani Yahya på UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega i Fresno, Kalifornien. När Yahya sedan drog sig ur på grund av en skada fick Sterling en ny motståndare som enligt rankingen var mycket mer logisk.

Förre bantamviktsmästaren i WSOF Marlon Moraes tog Yahyas plats på huvudkortet. Moraes tränar, precis som Sterling, i ett av de två stora gymmen i New York – under tränaren Mark Henry. De två har aldrig tränat med varandra men har tränat i samma lokaler.

Matchen blev väldigt kort för Sterling, som dök rakt in i en spark från Moraes och föll medvetslös till marken. Nu får han chansen att revanschera sig från sin första knockoutförlust i karriären.

Marlon Moraes knockar Aljamain Sterling

Möter Brett Johns i april på hemmaplan

Sterling får nu chansen mot en av Europas främsta talanger – walesaren Brett “The Pikey” Johns. Johns är obesegrad i sin MMA-karriär och har 15 raka vinster varav tre i UFC. Matchen bekräftades av UFC under torsdagsnatten. I sin senaste match tog Johns sig an Joe Soto och vann via calf slicer efter bara 30 sekunder in i matchen.

De två möts nu på UFC Fight Night 128 i Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey den 21:a april. I skrivande stund är ingen huvudmatch officiell.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Aljamain SterlingSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...