KLART: Aljamain Sterling klar för ny match efter brutala knocken

✅Möter obesegrad walesare ✅ Tillbaks från första knockoutförlusten i karriären

Aljamain Sterling var inplanerad att möta brassen Rani Yahya på UFC Fight Night 123: Swanson vs. Ortega i Fresno, Kalifornien. När Yahya sedan drog sig ur på grund av en skada fick Sterling en ny motståndare som enligt rankingen var mycket mer logisk.

Förre bantamviktsmästaren i WSOF Marlon Moraes tog Yahyas plats på huvudkortet. Moraes tränar, precis som Sterling, i ett av de två stora gymmen i New York – under tränaren Mark Henry. De två har aldrig tränat med varandra men har tränat i samma lokaler.

Matchen blev väldigt kort för Sterling, som dök rakt in i en spark från Moraes och föll medvetslös till marken. Nu får han chansen att revanschera sig från sin första knockoutförlust i karriären.

Marlon Moraes knockar Aljamain Sterling

Möter Brett Johns i april på hemmaplan

Sterling får nu chansen mot en av Europas främsta talanger – walesaren Brett “The Pikey” Johns. Johns är obesegrad i sin MMA-karriär och har 15 raka vinster varav tre i UFC. Matchen bekräftades av UFC under torsdagsnatten. I sin senaste match tog Johns sig an Joe Soto och vann via calf slicer efter bara 30 sekunder in i matchen.

De två möts nu på UFC Fight Night 128 i Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey den 21:a april. I skrivande stund är ingen huvudmatch officiell.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Aljamain SterlingSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...