KLART: Amanda Nunes försvarar bältet på UFC 224

UFC bekräftar: "Leoa" går sin nästa titelmatch i Brasilien

Redan förra månaden kunde MMAnytts Damon Martin exklusivt avslöja att bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes planerades försvara bältet mot nummer 2-rankade Raquel Pennington.

Nu står det klart att titelmatchen blir huvudattraktionen för UFC 224 i maj. UFC gick alldeles nyss ut och bekräftade nyheten på Twitter.

Första titelmatchen mellan två öppet homosexuella UFC-fighters

Titelmatchen mellan Nunes och Pennington blir något av en milstolpe för jämställdheten inom MMA. Detta är nämligen första gången som två öppet homosexuella fighters kommer göra upp om ett bälte i UFC.

Nunes (15-4 MMA, 8-1 UFC) har vunnit sex raka matcher och gör sig nu redo att försvara bantamviktstiteln för tredje gången. Efter att ha strypt ut Miesha Tate för att vinna bältet tog hon sig sedan an den tidigare mästarinnan Ronda Rousey – en match som Nunes vann via teknisk knockout endast 48 sekunder in på den första ronden. Sist vi såg “Leoa” i buren var i ett returmöte på UFC 215 i september förra året, där hon besegrade Valentina Shevchenko via delat domslut.

Pennington (9-5 MMA, 6-2 UFC) står själv med en fyra matcher lång vinstsvit. Sist vi såg “Rocky” tävla var på UFC 205 i november 2016 då hon besegrade Miesha Tate via enhälligt domslut, varefter diverse skador har hållit henne borta från oktogonen.

Amanda Nunes kan möta Cris Cyborg vid vinst

Efter fjäderviktsmästarinnan Cristiane Justinos titelförsvar mot Yana Kunitskaya under förra helgens UFC 222 uttryckte både “Cyborg” och UFC:s vd Dana White ett intresse för en superfight mot Nunes, som själv har sagt sig vara villig att kliva upp och utmana om fjäderviktsbältet.

Justino ansåg dock att UFC 224 var för tidigt och hoppas istället kunna få till stormatchen till UFC 226 i juli. Vinner Nunes över Pennington är det med andra ord högst sannolikt att vi kommer få se en superfight mellan henne och Justino härnäst.

Uppdaterat matchkort för UFC 224

UFC 224: Nunes vs. Pennington äger rum i Rio de Janeiro, Brasilien, den tolfte maj. Galan har redan en hel del andra spännande matcher bokade, där vi bland annat kommer få se den Norge-baserade svensken Jack Hermansson återvända till buren.

Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

 • Titelmatch i kvinnlig bantamvikt: (C) Amanda Nunes vs. #2 Raquel Pennington
 • Mellanvikt: #2 Ronaldo Souza vs. #5 Kelvin Gastelum
 • Mellanvikt: #10 Vitor Belfort vs. #12 Lyoto Machida
 • Lättvikt: Davi Ramos vs. Nick Hein
 • Weltervikt: Alberto Mina vs. Ramazan Emeev
 • Tungvikt: #11 Aleksei Oliynyk vs. #13 Junior Albini
 • Mellanvikt: Cezar Ferreira vs. Karl Roberson
 • Mellanvikt: Thales Leites vs. Jack Hermansson

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC 224

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...