KLART: Brock Lesnar gör comeback – möter Daniel Cormier om bältet!

🎥 VIDEO+TEXT ✅ UFC-bossen bekräftar: Brock Lesnar klar för comeback! ✅ WWE-stjärnan möter Daniel Cormier om tungviktsbältet!

Efter kaoset i buren kommer det knappast som en chock för någon – men nu är det iallafall bekräftat. WWE-stjärnan och forne UFC-titelhållaren Brock Lesnar gör comeback till buren och kommer härnäst att utmana den nykrönte tungviktsmästaren Daniel Cormier om bältet.

Cormier är nu mästare i både tungvikt och lätt tungvikt, efter att ha knockat Stipe Miocic i en stor superfight som utgjorde huvudmatchen på UFC 226.

UFC:s vd Dana White bekräftade nyligen att Cormier vs. Lesnar kommer att bokas, när han tillfrågades under presskonferensen efter galan.

“We’re definitely going to make that fight,” sa White.

Foton: Diego Ribas-Ag Fight/MMAnytt

Stormatchen väntas bli av i början av 2019

När stormatchen blir av är inte helt klart ännu, men enligt White har Lesnar återigen anslutit sig till US Anti-Doping Agency (USADA) och påbörjat processen för de obligatoriska dopingtesterna.

Det har ryktats om att Lesnar planerades göra comeback i november eller december – men enligt UFC:s Jeff Novitzky stämmer inte de uppgifterna. I en intervju med MMAjunkie förklarade Novitsky nyligen att Lesnar anslöt sig till USADA på nytt så sent som förra veckan och då han gick i pension utan att fullfölja hela sin dopingavstängning efter senaste UFC-matchen mot Mark Hunt – så måste Lesnar, uppskattningsvis, genomgå slumpmässiga dopingkontroller i sex månader och tio dagar innan han tillåts gå en ny match.

“The way the process generally works is the athlete notifies us he wants back in the pool,” sa Novitzky. “He said he did that last week. And he’s given certain deadlines to file certain declarations, whereabouts. But as soon as he says he’s back in the pool, he’s subject to testing.”

Novitzky underströk också att Lesnar inte kommer få något nytt undantag – och uppskattade att hans comeback kan bli av någon gång i mitten eller slutet av januari 2019.

“There will be no exemption, nothing,” fortsatte Novitzky. “It has to be served.”

Vem vinner – Daniel Cormier eller Brock Lesnar?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Brock LesnarDaniel CormierSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...