Staredown mellan Ryan Bader (vänster) och Fedor Emelianenko (höger). Foto: Bellator MMA

KLART: Då möts Fedor Emelianenko och Ryan Bader

✅ Herrarna har tagit sig till final i Bellators tungviktsturnering ✅ Vem vinner i mötet mellan USA och Ryssland?

Bellators pågående tungviktsturnering för att kröna en mästare i divisionen är i full sving, och nu återstår bara de två sista finalisterna: ryssen Fedor Emelianenko och amerikanen Ryan Bader. I helgen vann bägge sina semifinaler, och nu är deras möte bestämt. Tungviktarna kommer att göra upp på en ännu onumrerad Bellatorgala som äger rum i The Forum i Inglewood, Kalifornien den 26:e januari. Det var Bellator själva som annonserade matchen.

RELATERAT: 

Både har slagit f.d UFC-mästare

Emelianenko förlorade sin första match i Bellator mot Matt Mitrione via knockout, men följde upp med att knocka den forne UFC-mästaren Frank Mir i den första ronden i kvartsfinalen av tungviktsturneringen. I sin följande match i turneringen ställdes han mot Chael Sonnen – trefaldig titelutmanare i UFC. Än en gång avslutades matchen via knockout i den första ronden, och än en gång var det ryssen som segrade.

Bader har tävlat längre i Bellator och har även hunnit vinna titeln i lätt tungvikt – hans ordinarieviktklass. Bader inledde turneringen med att knocka de forne Strikeforcemästaren Muhammed “King Mo” Lawal endast femton sekunder in i den första ronden – det snabbaste avslutet i turneringen. Därefter totaldominerade Bader ovannämnde Mitrione i tre ronder för att kamma hem en solklar vinst på enhälligt domslut.

Vem vinner Bellators tungviktsturnering? 

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara