KLART: Floyd Mayweather möter Conor McGregor den 26 augusti

Den omtalade superfighten är bokad och klar!

Efter mycket om och men står det nu klart att superfighten mellan den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweather och UFC-mästaren Conor McGregor blir av.

De två kommer mötas i en boxningsmatch i Las Vegas den 26 augusti, något som Kevin IoleYahoo Sports var först med att rapportera. Bägge fighters har sedan dess offentliggjort stormatchen.

Förväntas slå alla rekord

Mayweather vs. McGregor har dominerat rubrikerna länge. Många trodde aldrig att den skulle bli verklighet – men boxningsmötet är alltså nu officiellt.

Att matchen kommer bli en av de största genom tiderna är en underdrift. Många förutspår att den kommer sälja över 4,5 miljoner pay-per-views – och således slå rekordet från Mayweathers match mot Manny Pacquiao.

Kan få sin 50:e raka vinst

Mayweather, 40, har inte fightats sedan september 2015, då han besegrade Andre Berto via domslut för att försvara sina världsmästarbälten och kamma hem sin 49:e raka seger. Nu kliver amerikanen ur sin pension för att möta McGregor – i hopp om att förlänga sin vinstsvit till 50-0.

Floyd “Money” Mayweather. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports.

McGregor, 28, har själv inte gått en enda professionell boxningsmatch. Irländaren har å andra sidan vinna 21 av sina 24 MMA-matcher och vunnit dubbla bälten i både Cage Warriors och UFC. Sist “The Notorious” var aktuell kammade han hem UFC:s lättviktsbälte med en knockoutvinst över Eddie Alvarez på UFC 205 i november förra året.

Ingen av de två har för närvarande boxningslicenser i Nevada. De processerna tar dock inte särskilt lång tid och kommissionen har bekräftat att de inte kommer ställa sig i vägen för stormatchen.

McGregor kraftig underdog

Då det rör sig om en boxningsmatch mellan en som är 49-0 och en som är 0-0 är det knappast svårt att gissa vem som är favorit, och vem som är nederlagstippad.

Hos vår samarbetspartner Ohmbet.se ligger segertippade Mayweathers odds på ynka 1.10 – medan “The Notorious” ger hela 8.00 gånger pengarna vid vinst.

“The Notorious” Conor McGregor. Foto: Zuffa LLC via Getty Images

Oddset för ett oavgjort resultat ligger på 34.00.

Arena, viktklass och lönesiffror oklart

Det står ännu inte klart om matchen kommer äga rum MGM Grand Garden Arena eller T-Mobile Arena. Mayweather Promotions har dock reserverat den förstnämnda arenan, något som idag godkändes av Nevada State Athletic Commission (NSAC).

Det finns heller inget klargörande kring vilken viktklass de möts i. Tidigare uppgifter har varit att de antingen möts i weltervikt (147 pounds, cirka 67 kg) eller i catchvikt om 150 pounds (cirka 68 kg).

Lönesiffrorna är även de oklara. McGregor förväntas dock tjäna mer på denna superfight än vad han gjort under hela sin karriär.

UPPDATERING: UFC:s vd Dana White har nu avslöjat detaljerna kring matchen – läs mer här.

Kategorier
Mayweather vs. McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
4 Kommentarer
 • Erik Eriksson
  15 June 2017 at 12:14

  Conors tweet visar vilken klass det är på han, hoppas för allt i världen att han förlorar matchen.

 • zah
  15 June 2017 at 05:54

  För floyd är detta förmodligen hans livs enklaste boxningsmatch, och det är knappt en överdrift. Han gör comeback, tjänar en miljard, blir historisk med 50-0. Conor förlorar men vinner ekonomiskt och blir även han historisk med att aldrig försvara ett bälte =)

  • Starfighter
   15 June 2017 at 07:46

   Win win win, money money money

 • Joakim Fridh
  15 June 2017 at 09:38

  Floyd kommer ju ta detta utan problem. Att folk ger Conor som har 0-0 i boxning en chans är ju helt otroligt.

 • Svara