KLART: Francis Ngannou möter Derrick Lewis på UFC 226

✅ MMAnytt bekräftar: Efterlängtade tungviktsmötet blir av i sommar!

Flera fans har länge velat att få se de topprankade knockoutartisterna Francis Ngannou och Derrick Lewis göra upp i buren och nu får de äntligen sin önskan uppfylld. Källor till MMAnytt kan nämligen bekräfta att den efterlängtade tungviktsmatchen kommer bli av på storgalan UFC 226, som äger rum i samband med International Fight Week i Las Vegas den sjunde juli.

MMA Fighting var först med att rapportera om nyheten. Matchningen har ännu inte offentliggjorts av UFC.


RELATERAT: Max Holloway försvarar bältet mot Brian Ortega på UFC 226


Ngannou (11-2 MMA, 6-1 UFC) debuterade i UFC i december 2015 och lyckades avsluta sina sex första matcher – fem av dem via knockout. Efter att ha besegrat namn som Curtis Blaydes, Andrei Arlovski och Alistair Overeem fick 31-åringen senast chansen att utmana den regerande mästaren Stipe Miocic om tungviktsbältet. Titelmatchen gick dock inte som förväntat för “The Predator”, som förlorade via enhälligt domslut efter att ha visat vissa svagheter när det kom till brottning och uthållighet.

Lewis (19-5, 1 NC MMA, 10-3 UFC) har själv tävlat i oktagonen sedan april 2014 där nio av hans totalt tio segrar har kommit via knockout. 33-åringen stod nyligen med sex raka vinster över namn som Roy Nelson och Travis Browne, innan han åkte på en förlust mot Mark Hunt via teknisk knockout. Sist vi såg “The Black Beast” i buren återvände han till segerspåret genom att knocka Marcin Tybura.

UFC 226: Uppdaterat matchkort

UFC 226: Miocic vs. Cormier äger rum i T-Mobile Arena. Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

  • Titelmatch i tungivkt: (C) Stipe Miocic vs. (#C LHW) Daniel Cormier
  • Titelmatch i fjädervikt: (C) Max Holloway vs. #1 Brian Ortega
  • Tungvikt: #1 Francis Ngannou vs. #6 Derrick Lewis
  • Bantamvikt: #3 Raphael Assuncao vs. #12 Rob Font
  • Lätt tungvikt: Gökhan Saki vs. Khalil Rountree Jr.
  • Weltervikt: Yancy Medeiros vs. Mike Perry

Kategorier
Senaste NyttUFC 226

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara