OFFICIELLT: Jake Paul möter tvåfaldige MMA-mästaren!

✔ Kontroversiella Youtubekändisen kommer återvända till ringen

Nu är det officiellt: YouTubestjärnan Jake Paul kommer att möta forne UFC-fightern och ex-mästare i Bellator och ONE Championship: Ben Askren. Detta meddelade ESPNs Ariel Helwani nyligen via sociala medier. Båda fighters har också offentliggjort matchningen, som är påskriven och klar.

Paul och Askren kommer att mötas i en proffsboxningsmatch på åtta ronder, detta enligt Triller-grundaren Ryan Kavanaugh. Matchen äger rum 17 april och kommer agera huvudmatch. Stad och arena är ännu inte annonserad.


RELATERAT: 


Paul vs McGregor i framtiden?

Paul var kontroversiell redan som YouTubestjärna, men han har medfört sin kontrovers och antagonism till kampsportsvärlden sedan han sadlade om till boxare förra året. Hittills har han vunnit två raka matcher på knockout – dock inte mot någon legitim boxare. Först besegrade han YouTube-rivalen AnEnsonGib och sedan NBA-spelaren Nate Robinson.

Segrarna räckte dock för att få Paul att tro att han skulle kunna besegra MMA-fighters i boxning, vilket ledde till att han utmanade fighters som Conor McGregor och Askren. Även om McGregor inte är intresserad av att möta Paul i dagsläget så lämnade han nyligen dörren öppen för en framtida match.

– Är jag själv intresserad av sådana tävlingar? Det är knappast hög nivå – eller någon nivå alls, sade McGregor.

-Som de säger, om det drar in dollar, så är det logiskt, lade han till. Jag vet att Dana White och UFC inte är särskilt intresserade, men jag är inte helt emot det.

Medan McGregor inte nappat på kändisboxning-trenden så har dock Askren gjort det.

Även om Askren har flera fina meriter, så har han floppat i UFC. Hans enda vinst är en kontroversiell submissionvinst över Robbie Lawler, där domaren bröt trots att Lawler inte hade klappat.

Därefter blev Askren brutalt knockad av Jorge Masvidal, och sedan utstrypt av Demian Maia. Askren har en gedigen bakgrund som brottare, men hans striking har ständigt lämnat mer att önska. Han pensionerade sig från MMA i november 2019.

 

Vem vinner: Jake Paul eller Ben Askren?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jake PaulSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara