Klart: Jon Jones klarade dopingtest innan UFC 232

✅ UFC-mästaren testades precis inför den senaste UFC-galan ✅ Inga picogram hittades under det senaste provet

UFCs lätt tungviktsmästare Jon Jones har inte lyckats slita sig från kontrovers sedan hans återkomst till UFC, då han uppvisade spår av den otillåtna substansen turinabol inför UFC 232. Som numera känt, flyttades galan från Las Vegas till Los Angeles på ett par dagars varsel, och mycket gjordes utav det positiva provet, som Jones och UFC menar var restspår från hans positiva dopingprov året innan – inte något som han intagit på nytt.

Enligt Kaliforniens idrottskommission (CSAC) testades Jones den 29:e december, samma kväll som UFC 232 ägde rum, och uppvisade inga restspår av ämnet. Det var ESPNs Brett Okamoto som rapporterade nyheten, MMA Junkie har sedan dess bekräftat det.

Återtog titeln mot den svenske rivalen

Jones återkomst på UFC 232 var mot svenske Alexander Gustafsson – som gav Jones sin livs tuffaste match hittills på UFC 165. Matchen gick fem ronder och var oerhört jämn, men amerikanen vann till slut via domslut.

Sedan dess har Jones liv präglats av kontrovers. Rattfylleri, bråk på presskonferenser och positiva dopingprov har smutsat ner Jones legat som en av de bästa fighters genom tiderna, men faktumet är att han har dominerat de flesta i UFCs lätt tungviktsdivision, och både USADA och UFC står fast vi att Jones omedvetet intagit turinabol, då de menar att restspåren är så pass små att det inte skulle utge någon fördel.

På UFC 232 möttes Jones och Gustafsson återigen, men den här gången var matchen betydligt mer ensidig, och amerikanen vann matchen via teknisk knockout i den tredje ronden.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara